Det israelske undervisningsdepartementet vil bedre matematikk-kunnskapene til den kommende generasjonen, og har ifølge Israel Hayom tatt et initiativ for å begynne treningen i regneferdigheter allerede i barnehagene, i en alder fra tre til seks år. Det skal skje gjennom aktiviteter som sang og spill. Ideen bak planen er at barn skal utvikle matematiske begreper så tidlig som mulig via spill, for eksempel kort, og sang, dans og løping, som vil hjelpe dem å lære å telle, løse ligninger og utvikle romlig bevissthet. Ungene vil blant annet lære å utvikle sin aritmetikk-tenkning ved å spille kort: Læreren vil distribuere en nummerert kort til hver elev. Ved å memorere navnene på tallene vil barna lære riktig rekkefølge og heve sine kort i riktig rekkefølge. Barna vil også leke sisten og oppleve sammenhengen mellom å telle og legge sammen gjennom en morsom fysisk aktivitet, skriver avisen. Gjennom hele skoleåret vil førskolelærere gjennomgå opplæring og lære nye leksjonsplaner for å gi barn de grunnleggende matematiske verktøyene de trenger i forkant av første klasse. Sima Hadad, direktør for førskoleundervisningsavdelingen i Kunnskapsdepartementet, sier at å presentere barn i så ung alder for matematiske prinsipper vil innpode dem med en følelse av evne, hengivenhet for og vilje til å studere matematikk i fremtiden. "Det er vanlig å si at matematikk er overalt," sa Hadad. "Denne uttalelsen forplikter oss til å undersøke det pedagogiske miljøet for våre barn i barnehagene og deres skolegårder, og forplikter oss til å tillate elevene å oppleve matematikk i vår hverdag fra et sted som kombinerer nytelse med læring.»

skolebarn-israelDet israelske undervisningsdepartementet vil bedre matematikk-kunnskapene til den kommende generasjonen, og har ifølge Israel Hayom tatt et initiativ for å begynne treningen i regneferdigheter allerede i barnehagene, i en alder fra tre til seks år. Det skal skje gjennom aktiviteter som sang og spill.

Ideen bak planen er at barn skal utvikle matematiske begreper så tidlig som mulig via spill, for eksempel kort, og sang, dans og løping, som vil hjelpe dem å lære å telle, løse ligninger og utvikle romlig bevissthet.

Ungene vil blant annet lære å utvikle sin aritmetikk-tenkning ved å spille kort: Læreren vil distribuere en nummerert kort til hver elev. Ved å memorere navnene på tallene vil barna lære riktig rekkefølge og heve sine kort i riktig rekkefølge. Barna vil også leke sisten og oppleve sammenhengen mellom å telle og legge sammen gjennom en morsom fysisk aktivitet, skriver avisen.

Gjennom hele skoleåret vil førskolelærere gjennomgå opplæring og lære nye leksjonsplaner for å gi barn de grunnleggende matematiske verktøyene de trenger i forkant av første klasse.

Sima Hadad, direktør for førskoleundervisningsavdelingen i Kunnskapsdepartementet, sier at å presentere barn i så ung alder for matematiske prinsipper vil innpode dem med en følelse av evne, hengivenhet for og vilje til å studere matematikk i fremtiden.

“Det er vanlig å si at matematikk er overalt,” sa Hadad. “Denne uttalelsen forplikter oss til å undersøke det pedagogiske miljøet for våre barn i barnehagene og deres skolegårder, og forplikter oss til å tillate elevene å oppleve matematikk i vår hverdag fra et sted som kombinerer nytelse med læring.»