En unik konkurranse om å designe et nytt hjem for Israel Air Force Museum på Hatzerim Air Base i det sørlige Israel ble annonsert nylig av det israelske forsvarsdepartementet.  Ifølge kunngjøringen vil deltakerne bli bedt om å presentere et særegent, moderne og nyskapende konsept for et luft- og romfartsmuseum som vil fungere som et utstillingsvindu til verden, skriver Israel Hayom. Israel Air Force Museum på Hatzerim ble grunnlagt for 25 år siden av tidligere IAF pilot og Beersheba-ordfører Yaakov Turner. Forsvarsdepartementet sier det nye museet skal bygges på tomten til det nåværende, ved inngangen til Hatzerim Air Base. Bortsett fra noen få strukturer som vil bli bevart, skal museet være helt nytt. Luftforsvarets Utbyggingsdivisjonen, Forsvarsdepartementet ingeniør- og konstruksjonsinstitutt, og Israels arkitektforening har ifølge Israel Hayom gått sammen om prosjektet. Forsvarsdepartementet mener dusinvis av ledende arkitektfirmaer i Israel vil delta i konkurransen. Turner vil være i dommerpanelet sammen med Hatzerim Base Commander Brig. Gen. Avshalom Amosi. Vinneren får en premie på 100.000 shekel, rundt 26 000 dollar. For flyinteresserte.        Historien til det israelske luftforsvaret.

israel-forsvarsmuseumEn unik konkurranse om å designe et nytt hjem for Israel Air Force Museum på Hatzerim Air Base i det sørlige Israel ble annonsert nylig av det israelske forsvarsdepartementet.  Ifølge kunngjøringen vil deltakerne bli bedt om å presentere et særegent, moderne og nyskapende konsept for et luft- og romfartsmuseum som vil fungere som et utstillingsvindu til verden, skriver Israel Hayom.

Israel Air Force Museum på Hatzerim ble grunnlagt for 25 år siden av tidligere IAF pilot og Beersheba-ordfører Yaakov Turner. Forsvarsdepartementet sier det nye museet skal bygges på tomten til det nåværende, ved inngangen til Hatzerim Air Base. Bortsett fra noen få strukturer som vil bli bevart, skal museet være helt nytt.

Luftforsvarets Utbyggingsdivisjonen, Forsvarsdepartementet ingeniør- og konstruksjonsinstitutt, og Israels arkitektforening har ifølge Israel Hayom gått sammen om prosjektet. Forsvarsdepartementet mener dusinvis av ledende arkitektfirmaer i Israel vil delta i konkurransen.

Turner vil være i dommerpanelet sammen med Hatzerim Base Commander Brig. Gen. Avshalom Amosi. Vinneren får en premie på 100.000 shekel, rundt 26 000 dollar.

For flyinteresserte.        Historien til det israelske luftforsvaret.