I julen blir mange oss stappet fulle av tradisjonell norsk julemat. De skjedde ikke da Norsk-Israelsk Handelskammer torsdag hadde sitt julemøte. I stedet ble det servert fantastisk god israelsk kosher-mat, både til handelskammerets medlemmer og inviterte gjester, deriblant nesten hele den israelske ambassaden, med ambassadør Raphael Schutz i spissen. Han var hovedattraksjonen på møtet, som ble ledet av fungerende president i Norsk-Israelsk Handelskammer, Willy David Ekre (bilde), men det var pianistene Svein Tormod Bekkhus som med sitt nydelige pianospill og flotte sang vakte mest begeistring. Alexander Douglas holdt et interessant innlegg om datasikkerhet, et tema israelerne har spesialisert seg på. Han snakket om hvordan myndigheter, firmaer og personer kan beskytte seg mot datainnbrudd og datakriminalitet.  I tillegg snakket han om Be'er Sheva som er et av verdens ledende senter for kunnskap om datasikkerhet, hvor det finnes noen av sektorens beste forskere, spesialister og firmaer..." Og tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg, som nå er en svært aktiv Israel-venn, skribent og forfatter, satt også sitt preg på julemøtet da han på direkten tok utfordringen og fant frem munnharpen. Den tidligere stortingsrepresentanten er tidligere norgesmester i munnharpe. Ambassadør Schulz var i sitt innlegg opptatt av å få hjelp til å overbevise Norwegian om at det vil være fornuftig å opprette en ny flyrute direkte fra Oslo til Tel Aviv. I dag er det med mellomlandingene i Stockholm eller København, vanskelig å komme fra Oslo til Tel Aviv på under 7 timer. Med en direkte rute vil det kun ta rundt 4 ½ time.  

david-willy-ekre2I julen blir mange oss stappet fulle av tradisjonell norsk julemat. De skjedde ikke da Norsk-Israelsk Handelskammer torsdag hadde sitt julemøte. I stedet ble det servert fantastisk god israelsk kosher-mat, både til handelskammerets medlemmer og inviterte gjester, deriblant nesten hele den israelske ambassaden, med ambassadør Raphael Schutz i spissen.

Han var hovedattraksjonen på møtet, som ble ledet av fungerende president i Norsk-Israelsk Handelskammer, Willy David Ekre (bilde), men det var pianistene Svein Tormod Bekkhus som med sitt nydelige pianospill og flotte sang vakte mest begeistring.

Alexander Douglas holdt et interessant innlegg om datasikkerhet, et tema israelerne har spesialisert seg på. Han snakket om hvordan myndigheter, firmaer og personer kan beskytte seg mot datainnbrudd og datakriminalitet.  I tillegg snakket han om Be’er Sheva som er et av verdens ledende senter for kunnskap om datasikkerhet, hvor det finnes noen av sektorens beste forskere, spesialister og firmaer…”

Og tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg, som nå er en svært aktiv Israel-venn, skribent og forfatter, satt også sitt preg på julemøtet da han på direkten tok utfordringen og fant frem munnharpen. Den tidligere stortingsrepresentanten er tidligere norgesmester i munnharpe.

Ambassadør Schulz var i sitt innlegg opptatt av å få hjelp til å overbevise Norwegian om at det vil være fornuftig å opprette en ny flyrute direkte fra Oslo til Tel Aviv. I dag er det med mellomlandingene i Stockholm eller København, vanskelig å komme fra Oslo til Tel Aviv på under 7 timer. Med en direkte rute vil det kun ta rundt 4 ½ time.