Under hele den lange syriske borgerkrigen har israelske sykehus nær den syriske grensen tatt imot sårede syrere, uten å skille mellom medlemmer av terroristorganisasjoner, syriske soldater eller sivile. I tråd med tradisjonell jødisk humanisme har alle fått hjelp. Det gjelder også mange syke barn. Nå har den jødisk-amerikanske organisasjonen "Amaliah" satt inn ekstra hjelp, i samarbeid med den israelske hæren.  I oktober klarte organisasjonen og IDF å bringe 42 syke barn fra Quneitra i det sørlige Syria over grensen og til israelske sykehus for behandling, skriver Israel Today. De fikk medisinsk behandling ved sykehus i  Safed (Tzfat) og Nahariya. Pengene samlet inn for å kunne gjennomføre aksjon kom hovedsakelig fra det jødiske samfunnet i USA. "Disse barna har ikke sett et sykehus på fem år. Målet med vår organisasjon er å hjelpe syrerne på den andre siden av grensen til å være i stand til å hjelpe seg selv. Vi kan være stolte av landet vårt som gjør noe som ingen andre land gjør,» sier den amerikansk-israelske forretningsmannen Moti Kahana, president i Amaliah til Israel Today. Etter behandlingen på sykehusene fikk barna komme til hektene igjen gjennom et flere dagers opphold på en kibbutz i det nordlige Israel. De fikk også støttepakker med mat, medisin og leker med seg tilbake til Syria. Se mer her

israel_legeUnder hele den lange syriske borgerkrigen har israelske sykehus nær den syriske grensen tatt imot sårede syrere, uten å skille mellom medlemmer av terroristorganisasjoner, syriske soldater eller sivile. I tråd med tradisjonell jødisk humanisme har alle fått hjelp. Det gjelder også mange syke barn. Nå har den jødisk-amerikanske organisasjonen “Amaliah” satt inn ekstra hjelp, i samarbeid med den israelske hæren. 

I oktober klarte organisasjonen og IDF å bringe 42 syke barn fra Quneitra i det sørlige Syria over grensen og til israelske sykehus for behandling, skriver Israel Today. De fikk medisinsk behandling ved sykehus i  Safed (Tzfat) og Nahariya. Pengene samlet inn for å kunne gjennomføre aksjon kom hovedsakelig fra det jødiske samfunnet i USA. “Disse barna har ikke sett et sykehus på fem år. Målet med vår organisasjon er å hjelpe syrerne på den andre siden av grensen til å være i stand til å hjelpe seg selv. Vi kan være stolte av landet vårt som gjør noe som ingen andre land gjør,» sier den amerikansk-israelske forretningsmannen Moti Kahana, president i Amaliah til Israel Today.

Etter behandlingen på sykehusene fikk barna komme til hektene igjen gjennom et flere dagers opphold på en kibbutz i det nordlige Israel. De fikk også støttepakker med mat, medisin og leker med seg tilbake til Syria. Se mer her