Sør-Korea er vurderer å bruke en israelsk spionsatellitt til å kikke på Nord-Koreas militære og kjernefysiske anlegg, som et ledd i opptrappingen av landets forsvarsevne og svar på trusler fra kommunistregimet i Pyongyang, skriver Times of Israel. Den sørkoreanske regjeringen har blitt stadig mer bekymret etter at Nord-Korea har gjennomført fem kjernefysiske tester i løpet av de siste ti årene, flere nylig, samt en rekke rakett-tester. En representant for det sørkoreanske forsvarsdepartementet sa nylig at landet har forespurt utenlandske etterretningsorganisasjoner om hjelp med informasjon om nordkoreanske aktiviteter, ettersom det vil ta flere år for landet å utvikle egne overvåkingssatellitter. Ifølge den israelske avisen Ynet News kan den israelske spionsatellitten Ofek 11 være i posisjon til å gi informasjon om Nord-Korea. Israel og Sør-Korea ligge på tilsvarende breddegrader, mellom 30 og 40 grader nord for ekvator. Det betyr at Ofek 11, som ble lansert i september, er inne i en bane som går over den koreanske regionen hvor det sofistikerte overvåkingsutstyret kan rettes mot anlegg i Nord-Korea. Sør-Korea forventes ikke å ha klare sine egne overvåkingssatellitter før i 2023, ifølge representanten fra det sørkoreanske forsvarsdepartementet. Sør-Korea er i dag avhengig av amerikanske satellitter for informasjon om nordkoreanske atomrakettanlegg. Bortsett fra sine spionevner vil den israelske satellitten også tilby bilder av steder fra forskjellige andre vinkler enn de som tilbys av de amerikanske satellittene, noe som øker etterretningsverdien av informasjonen, skriver Ynet News. Sør-Korea skal for øvrig være et av flere land som er interessert i å kjøpe Israels etter hvert så kjent Iron Dome rakettforsvarssystem, som ble testet under den siste Gazakrigen og skjøt ned mengder av Hamas-raketter før de fikk gjort skade på sivile mål i Israel. Yedidia Yaari, administrerende direktør i Iron Dome-produsenten Rafael Advanced Defense Systems Ltd, uttalte tidligere til Reuters at systemets høye suksessrate har pirret utenlandsk interesse.

ofek11Sør-Korea er vurderer å bruke en israelsk spionsatellitt til å kikke på Nord-Koreas militære og kjernefysiske anlegg, som et ledd i opptrappingen av landets forsvarsevne og svar på trusler fra kommunistregimet i Pyongyang, skriver Times of Israel. Den sørkoreanske regjeringen har blitt stadig mer bekymret etter at Nord-Korea har gjennomført fem kjernefysiske tester i løpet av de siste ti årene, flere nylig, samt en rekke rakett-tester.

En representant for det sørkoreanske forsvarsdepartementet sa nylig at landet har forespurt utenlandske etterretningsorganisasjoner om hjelp med informasjon om nordkoreanske aktiviteter, ettersom det vil ta flere år for landet å utvikle egne overvåkingssatellitter.

Ifølge den israelske avisen Ynet News kan den israelske spionsatellitten Ofek 11 være i posisjon til å gi informasjon om Nord-Korea. Israel og Sør-Korea ligge på tilsvarende breddegrader, mellom 30 og 40 grader nord for ekvator. Det betyr at Ofek 11, som ble lansert i september, er inne i en bane som går over den koreanske regionen hvor det sofistikerte overvåkingsutstyret kan rettes mot anlegg i Nord-Korea.

Sør-Korea forventes ikke å ha klare sine egne overvåkingssatellitter før i 2023, ifølge representanten fra det sørkoreanske forsvarsdepartementet. Sør-Korea er i dag avhengig av amerikanske satellitter for informasjon om nordkoreanske atomrakettanlegg. Bortsett fra sine spionevner vil den israelske satellitten også tilby bilder av steder fra forskjellige andre vinkler enn de som tilbys av de amerikanske satellittene, noe som øker etterretningsverdien av informasjonen, skriver Ynet News.

Sør-Korea skal for øvrig være et av flere land som er interessert i å kjøpe Israels etter hvert så kjent Iron Dome rakettforsvarssystem, som ble testet under den siste Gazakrigen og skjøt ned mengder av Hamas-raketter før de fikk gjort skade på sivile mål i Israel. Yedidia Yaari, administrerende direktør i Iron Dome-produsenten Rafael Advanced Defense Systems Ltd, uttalte tidligere til Reuters at systemets høye suksessrate har pirret utenlandsk interesse.