Den israelske avocadosesongen er i gang, og helsebevisste europeere holder et våkent øye med denne superfruktens reise fra frukthage til lasterommet til deres lokale matbutikker. Avocado rager høyt på listen over globale helseprodukt. Og den israelske avocado spesielt, er en svært populær handelsvare, skriver Israel21c. "Det er en økning i avokadoetterspørsel hvert år. Israelske bønder klarer ikke å holde tritt med etterspørselen," sier Itzik Cohen, administrerende direktør i Israel Fruit Growers Association, til det israelske magasinet. "2016 ser ut til å bli et meget godt år for virksomheten." Ifølge Cohen eksporterte Israel 60.000 tonn av denne frukten i 2015. I år tror de israelske landbruksmyndighetene at det vil bli produsert oppimot 100 000 tonn med avocado i Israel. Av denne mengden vil 70 prosent være øremerket for eksport. Fordi avokadoer kan vokse i et bredt spekter av jord strekker de israelske frukthagene seg fra kyststripen til Jordandalen og Øvre Galilea.

avocadoDen israelske avocadosesongen er i gang, og helsebevisste europeere holder et våkent øye med denne superfruktens reise fra frukthage til lasterommet til deres lokale matbutikker. Avocado rager høyt på listen over globale helseprodukt. Og den israelske avocado spesielt, er en svært populær handelsvare, skriver Israel21c. “Det er en økning i avokadoetterspørsel hvert år. Israelske bønder klarer ikke å holde tritt med etterspørselen,” sier Itzik Cohen, administrerende direktør i Israel Fruit Growers Association, til det israelske magasinet. “2016 ser ut til å bli et meget godt år for virksomheten.”

Ifølge Cohen eksporterte Israel 60.000 tonn av denne frukten i 2015. I år tror de israelske landbruksmyndighetene at det vil bli produsert oppimot 100 000 tonn med avocado i Israel. Av denne mengden vil 70 prosent være øremerket for eksport.

Fordi avokadoer kan vokse i et bredt spekter av jord strekker de israelske frukthagene seg fra kyststripen til Jordandalen og Øvre Galilea.