Rana Choir, et blandet jødisk-muslimsk-kristent kvinnekor fra Jaffa vekker internasjonal oppsikt. I september ble koret tildelt en tyrkisk æresbevisning kalt «Hrant Dink Foundation award» i klassen «inspirasjon». Stiftelsen gir priser til "folk og organisasjoner som arbeider for en verden fri for diskriminering, rasisme og vold, og gjennom sine initiativer inspirerer og oppfordrer andre til å støtte deres sak og idealer". Hrant Dink var en prisbelønt tyrkisk journalist av armensk avstamning som ble myrdet i Tyrkia i 2007 av en tyrkisk nasjonalist på grunn av hans offentlige standpunkt om tyrkisk anerkjennelse av det armenske folkemordet. "Det er en stor ære for oss å motta denne prisen fordi de andre gruppene og folkene hedret av stiftelsen gjorde slike modige og inspirerende ting. Det føles godt å være i deres selskap», sier lederen for det 20 kvinners store koret, Mika Danny, til Israel21c. «Rana Choir beviser kraften i felles forestillinger og sang for å fremme interkulturell dialog og å danne dype menneskelige relasjoner til tross for politiske forskjeller,» mente den tyrkiske stiftelsen som ga æresbevisningen til den israelske kvinnesanggruppen. Blant de andre prismottakerne i gruppen «inspirasjon» var blant annet en gruppe fra Ghana som jobber mot kjønnslemlestelse, en syrisk flyktning, tidligere OL-svømmer, som hoppet ut av en synkende flyktningebåt på vei til Hellas og trakk båten mot land i fire timer, og et par fra Irak som redde Yazidi kvinner kidnappet av ISIS. I januar 2017 vil Rana Choir holde ni konserter over hele Israel med Andalusian Orchestra, skriver Israel21c. Se dem synge her.

rana_choirRana Choir, et blandet jødisk-muslimsk-kristent kvinnekor fra Jaffa vekker internasjonal oppsikt. I september ble koret tildelt en tyrkisk æresbevisning kalt «Hrant Dink Foundation award» i klassen «inspirasjon». Stiftelsen gir priser til “folk og organisasjoner som arbeider for en verden fri for diskriminering, rasisme og vold, og gjennom sine initiativer inspirerer og oppfordrer andre til å støtte deres sak og idealer”.

Hrant Dink var en prisbelønt tyrkisk journalist av armensk avstamning som ble myrdet i Tyrkia i 2007 av en tyrkisk nasjonalist på grunn av hans offentlige standpunkt om tyrkisk anerkjennelse av det armenske folkemordet.

“Det er en stor ære for oss å motta denne prisen fordi de andre gruppene og folkene hedret av stiftelsen gjorde slike modige og inspirerende ting. Det føles godt å være i deres selskap», sier lederen for det 20 kvinners store koret, Mika Danny, til Israel21c.

«Rana Choir beviser kraften i felles forestillinger og sang for å fremme interkulturell dialog og å danne dype menneskelige relasjoner til tross for politiske forskjeller,» mente den tyrkiske stiftelsen som ga æresbevisningen til den israelske kvinnesanggruppen.

Blant de andre prismottakerne i gruppen «inspirasjon» var blant annet en gruppe fra Ghana som jobber mot kjønnslemlestelse, en syrisk flyktning, tidligere OL-svømmer, som hoppet ut av en synkende flyktningebåt på vei til Hellas og trakk båten mot land i fire timer, og et par fra Irak som redde Yazidi kvinner kidnappet av ISIS.

I januar 2017 vil Rana Choir holde ni konserter over hele Israel med Andalusian Orchestra, skriver Israel21c. Se dem synge her.