Gladmelding til alle Israelreisende som pleier å bo på hotell i gangavstand til Gamlebyen. Den israelske transportministeren ønsker nå å la den nye jernbanelinjen som skal bringe passasjerer fra Jerusalem til Ben Gurion flyplass på rundt 20 minutter stanse ved Gamlebyen, like ved Vestmuren. Da vil den kunne nås uten noen dyr drosjeregning. Det er den israelske avisen Ynet News som skriver at den israelske transportministeren Yisrael Katz nå har instruert departementets ansatte om å utarbeide planer for en utvidelse av den kommende høyhastighetsbane fra Tel Aviv til Jerusalem, slik at den strekker seg inn i gamlebyen, nær Vestmuren. Som en del av prosjektet, vil en underjordisk holdeplass bygges i Vestmuren-området, skriver Ynet News. Utvidelsen vil innebære å grave tunneler i to kilometer på en dybde av 80 meter. Transportministeren sier at utvidelsen vil redusere kødannelse ved jernbanestasjonen Binyanei HaUma vesentlig, slik at turister, studenter og andre kan komme til Klagemuren enkelt og raskt fra det sentrale Israel. Høyhastighetsjernbaneprosjektets er anslått til å koste ca. 7000 millioner shekel. Det inkluderer legging av 56 kilometer med skinner, som går fra Tel Aviv, gjennom Ben Gurion flyplass og Modi'in, og ender i Jerusalem. Turer fra Tel Aviv til Jerusalem er forventet å ta bare 28 minutter.

togGladmelding til alle Israelreisende som pleier å bo på hotell i gangavstand til Gamlebyen. Den israelske transportministeren ønsker nå å la den nye jernbanelinjen som skal bringe passasjerer fra Jerusalem til Ben Gurion flyplass på rundt 20 minutter stanse ved Gamlebyen, like ved Vestmuren. Da vil den kunne nås uten noen dyr drosjeregning.

Det er den israelske avisen Ynet News som skriver at den israelske transportministeren Yisrael Katz nå har instruert departementets ansatte om å utarbeide planer for en utvidelse av den kommende høyhastighetsbane fra Tel Aviv til Jerusalem, slik at den strekker seg inn i gamlebyen, nær Vestmuren. Som en del av prosjektet, vil en underjordisk holdeplass bygges i Vestmuren-området, skriver Ynet News. Utvidelsen vil innebære å grave tunneler i to kilometer på en dybde av 80 meter.

Transportministeren sier at utvidelsen vil redusere kødannelse ved jernbanestasjonen Binyanei HaUma vesentlig, slik at turister, studenter og andre kan komme til Klagemuren enkelt og raskt fra det sentrale Israel. Høyhastighetsjernbaneprosjektets er anslått til å koste ca. 7000 millioner shekel. Det inkluderer legging av 56 kilometer med skinner, som går fra Tel Aviv, gjennom Ben Gurion flyplass og Modi’in, og ender i Jerusalem. Turer fra Tel Aviv til Jerusalem er forventet å ta bare 28 minutter.