Et team av studenter fra Technion Israel Institute of Technology, det israelske universitetet som har et samarbeid med Universitetet i Rogaland, vant nylig gullmedalje i en internasjonal biologi konkurranse, skriver Algemeiner. Dette var den tredje påfølgende gullet for et Technion-lag på «the International Genetically Engineered Machine Foundation (iGem) synthetic biology competition», som i år ble arrangert av Massachusetts Institute of Technology. Konkurrenter på den årlige konkurransen - som inkluderer utdannet, lavere og høyskoleelever - må jobbe i tverrfaglige team for å bygge genmodifiserte systemer ved hjelp av standard biologiske deler, kalt Biobricks, forklarer avisen. Technions team av 13 studenter oppfant "Flash Lab", et nyskapende chip for rask, nøyaktig og enkel deteksjon av ulike stoffer. Brikken er basert på kjemotakse, en naturlig biologisk prosess hvor bakterier svarer på nærværet av en spesifikk substans ved bevegelse mot eller bort fra det, noe som skaper klynger av synlige bakterier. Studentene baserte deres oppfinnelse på E. coli-bakterier, som, når de er lastet på brikken, reagerer på nærværet eller fraværet av en spesiell substans, for eksempel forurensning eller tungmetaller. De deltakende lagene er pålagt å sende inn en prosjektbeskrivelse, gjennomføre en uavhengig studie, finne den nødvendige finansieringen og presentere resultatene i finalen, skriver avisen. Konkurrenter blir også vurdert på deres bidrag til fremming av vitenskap blant allmennheten. Technions gruppemedlemmer har frivillig deltatt i vitenskapelige aktiviteter for førskole og barnehagebarn og gitt vitenskapelige foredrag på barer, blant andre aktiviteter, skriver Algemeine.

technionEt team av studenter fra Technion Israel Institute of Technology, det israelske universitetet som har et samarbeid med Universitetet i Rogaland, vant nylig gullmedalje i en internasjonal biologi konkurranse, skriver Algemeiner. Dette var den tredje påfølgende gullet for et Technion-lag på «the International Genetically Engineered Machine Foundation (iGem) synthetic biology competition», som i år ble arrangert av Massachusetts Institute of Technology.
Konkurrenter på den årlige konkurransen – som inkluderer utdannet, lavere og høyskoleelever – må jobbe i tverrfaglige team for å bygge genmodifiserte systemer ved hjelp av standard biologiske deler, kalt Biobricks, forklarer avisen.

Technions team av 13 studenter oppfant “Flash Lab”, et nyskapende chip for rask, nøyaktig og enkel deteksjon av ulike stoffer. Brikken er basert på kjemotakse, en naturlig biologisk prosess hvor bakterier svarer på nærværet av en spesifikk substans ved bevegelse mot eller bort fra det, noe som skaper klynger av synlige bakterier.

Studentene baserte deres oppfinnelse på E. coli-bakterier, som, når de er lastet på brikken, reagerer på nærværet eller fraværet av en spesiell substans, for eksempel forurensning eller tungmetaller.

De deltakende lagene er pålagt å sende inn en prosjektbeskrivelse, gjennomføre en uavhengig studie, finne den nødvendige finansieringen og presentere resultatene i finalen, skriver avisen.

Konkurrenter blir også vurdert på deres bidrag til fremming av vitenskap blant allmennheten. Technions gruppemedlemmer har frivillig deltatt i vitenskapelige aktiviteter for førskole og barnehagebarn og gitt vitenskapelige foredrag på barer, blant andre aktiviteter, skriver Algemeine.