Ifølge en rapport publisert nylig av organisasjonen Redd Barna i forbindelse med den internasjonale jentedagen, er Israel rangert på 17nde plass blant 144 land på en undersøkelse som måler livskvalitet for kvinner, skriver Ynet News. Israel er rangert foran mange vestlige land som Frankrike, Canada, Australia, Irland og USA. Faktisk er Israel det nest høyest rangerte ikke-europeisk land på listen, bak New Zealand. Men Israel slår ikke Norge, som tar bronseplassen. Redd Barna som arbeider rundt om i verden på vegne av rettighetene til barn og kvinner, beregnet rangeringen i henhold til fem kriterier som er ment å være sentrale elementer ved beregninger av muligheten for oppadgående mobilitet og suksess for kvinner; tidlig ekteskap for mindreårige jenter, graviditeter i alderen 15-19, mødredødelighet, representasjon av kvinner i regjeringen og parlamentet, og utdanningsnivå. "Rangeringen gir et glimt inn i situasjonen for jenter i ulike land rundt om i verden, og deres evne til å kontrollere sine liv og realisere sitt fulle potensial," står det i rapporten. "Selv om det er umulig å ta hensyn til alt mangfoldet og omfanget av barrierer som hindrer jenter i deres liv, prøvde vi å identifisere de viktigste spørsmålene." Rapporten fremhever problemenesom oppleves av jenter i verdens sterkeste land, USA, som ble rangert relativt lavt. Landet har et stort antall tenåringsgraviditeter og høy mødredødelighet i forhold til tilsvarende land i form av økonomisk velstand. En annen del av rapporten omhandler de elendige livene til barn i den tredje verden. Ifølge rapporten blir en jente under 15 år giftet bort hvert sjuende sekund. Studien fant at foreldre tvinger jenter så unge som ti år til å gifte seg med mye eldre menn i land som Afghanistan, Jemen, India og Somalia. De skandinaviske landene, Sverige, Finland og Norge, topper listen, etterfulgt av Holland, Belgia, Danmark, Slovenia, Portugal, Sveits og Italia. Landene på bunnen av listen er Somalia, Mali, Den sentralafrikanske republikk, Tsjad og Niger.

kvinneIfølge en rapport publisert nylig av organisasjonen Redd Barna i forbindelse med den internasjonale jentedagen, er Israel rangert på 17nde plass blant 144 land på en undersøkelse som måler livskvalitet for kvinner, skriver Ynet News. Israel er rangert foran mange vestlige land som Frankrike, Canada, Australia, Irland og USA.

Faktisk er Israel det nest høyest rangerte ikke-europeisk land på listen, bak New Zealand. Men Israel slår ikke Norge, som tar bronseplassen.

Redd Barna som arbeider rundt om i verden på vegne av rettighetene til barn og kvinner, beregnet rangeringen i henhold til fem kriterier som er ment å være sentrale elementer ved beregninger av muligheten for oppadgående mobilitet og suksess for kvinner; tidlig ekteskap for mindreårige jenter, graviditeter i alderen 15-19, mødredødelighet, representasjon av kvinner i regjeringen og parlamentet, og utdanningsnivå.

“Rangeringen gir et glimt inn i situasjonen for jenter i ulike land rundt om i verden, og deres evne til å kontrollere sine liv og realisere sitt fulle potensial,” står det i rapporten. “Selv om det er umulig å ta hensyn til alt mangfoldet og omfanget av barrierer som hindrer jenter i deres liv, prøvde vi å identifisere de viktigste spørsmålene.”

Rapporten fremhever problemenesom oppleves av jenter i verdens sterkeste land, USA, som ble rangert relativt lavt. Landet har et stort antall tenåringsgraviditeter og høy mødredødelighet i forhold til tilsvarende land i form av økonomisk velstand.

En annen del av rapporten omhandler de elendige livene til barn i den tredje verden. Ifølge rapporten blir en jente under 15 år giftet bort hvert sjuende sekund. Studien fant at foreldre tvinger jenter så unge som ti år til å gifte seg med mye eldre menn i land som Afghanistan, Jemen, India og Somalia.

De skandinaviske landene, Sverige, Finland og Norge, topper listen, etterfulgt av Holland, Belgia, Danmark, Slovenia, Portugal, Sveits og Italia. Landene på bunnen av listen er Somalia, Mali, Den sentralafrikanske republikk, Tsjad og Niger.