Israel har de siste årene etablert et solid samarbeid om produksjon av våpen med India (se video nederst i artikkelen). Andre land som Israel styrker det økonomiske og handelspolitiske samarbeidet med er Canada og Kina. Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu den canadiske generalguvernør David Johnston i Jerusalem for å signere vitenskap og innovasjon samarbeidsavtale. Samme dag møtte han en stor kinesisk delegasjon. Johnston er den første canadiske generalguvernøren som har vært på offisielt besøk i Midt Østen, skriver Israel Hayom. "Fremtiden tilhører de landene som innoverer, og Canada og Israel er der, og vi kan skape mye mer sammen," fortalte Netanyahu til Johnston, ifølge den israelske avisen. Den israelske vitenskaps- og teknologiministeren, Ofir Akunis, undertegnet samtidig en erklæring om intensjoner for forhandlinger om samarbeid om stipend og forskning med Dr. Alejandro Adem, administrerende direktør og vitenskapelig direktør for den private kanadiske forskningsorganisasjon Mitacs. Kanadieren underskrev også en intensjonsavtale med israelere om industrielt samarbeid i realfag. Onsdag kveld var president Reuven Rivlin vert for en statsmiddag for Johnston, som roste det sterke forholdet mellom de to landene, og uttrykte håp for fortsatt samarbeid. Statsminister Benjamin Netanyahu hadde en travel dag. Han møtte også en stor delegasjon fra Kinas National Development and Reform Commission, som omfattet rundt 200 tjenestemenn og forretningsmenn som er i Israel for å diskutere handel mellom de to landene. Kommisjonen har oppsyn med Kinas makroøkonomiske styring. Også på dette møtet ble det undertegnet en intensjonsavtale for å fremme økonomiske bånd. Et eget team jobber med en flerårig plan for å fremme et forretningsmiljø mellom landene, for å fremme vidtrekkende felles tiltak i Kina av israelske selskaper, og for å øke gjensidig investering i teknologi rettet mot det kinesiske markedet, skriver Israel Hayom. Bilateral handel mellom de to landene utgjør nå 11 milliarder dollar, inkludert 4,5 milliarder i israelsk eksport. Netanyahu roste det voksende båndet mellom de to nasjonene, og sa at "Israel og Kina er en vinnende kombinasjon." Også med India har israelske firma et godt samarbeid.

israel-canadaIsrael har de siste årene etablert et solid samarbeid om produksjon av våpen med India (se video nederst i artikkelen). Andre land som Israel styrker det økonomiske og handelspolitiske samarbeidet med er Canada og Kina. Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu den canadiske generalguvernør David Johnston i Jerusalem for å signere vitenskap og innovasjon samarbeidsavtale. Samme dag møtte han en stor kinesisk delegasjon.

Johnston er den første canadiske generalguvernøren som har vært på offisielt besøk i Midt Østen, skriver Israel Hayom. “Fremtiden tilhører de landene som innoverer, og Canada og Israel er der, og vi kan skape mye mer sammen,” fortalte Netanyahu til Johnston, ifølge den israelske avisen.

Den israelske vitenskaps- og teknologiministeren, Ofir Akunis, undertegnet samtidig en erklæring om intensjoner for forhandlinger om samarbeid om stipend og forskning med Dr. Alejandro Adem, administrerende direktør og vitenskapelig direktør for den private kanadiske forskningsorganisasjon Mitacs. Kanadieren underskrev også en intensjonsavtale med israelere om industrielt samarbeid i realfag.

Onsdag kveld var president Reuven Rivlin vert for en statsmiddag for Johnston, som roste det sterke forholdet mellom de to landene, og uttrykte håp for fortsatt samarbeid.

Statsminister Benjamin Netanyahu hadde en travel dag. Han møtte også en stor delegasjon fra Kinas National Development and Reform Commission, som omfattet rundt 200 tjenestemenn og forretningsmenn som er i Israel for å diskutere handel mellom de to landene. Kommisjonen har oppsyn med Kinas makroøkonomiske styring.

Også på dette møtet ble det undertegnet en intensjonsavtale for å fremme økonomiske bånd. Et eget team jobber med en flerårig plan for å fremme et forretningsmiljø mellom landene, for å fremme vidtrekkende felles tiltak i Kina av israelske selskaper, og for å øke gjensidig investering i teknologi rettet mot det kinesiske markedet, skriver Israel Hayom. Bilateral handel mellom de to landene utgjør nå 11 milliarder dollar, inkludert 4,5 milliarder i israelsk eksport. Netanyahu roste det voksende båndet mellom de to nasjonene, og sa at “Israel og Kina er en vinnende kombinasjon.”

Også med India har israelske firma et godt samarbeid.