Israels største apotekkjede jobber med den israelske regjeringen for å gjennomføre reformer som vil gjøre medisinsk marihuana mer allment tilgjengelig, skriver Jewish Telegraphic Agency. Super-Pharm har i de siste ukene hatt samtaler med helsedepartementet for å koordinere salget av cannabis i noen av deres butikker, til dem med en resept, skriver den israelske avisen Haaretz. Medisinsk marihuana har vært lovlig i Israel siden tidlig på 1990-tallet, men ble tidligere bare solgt i spesialforretninger. I fjor vedtok helsedepartementet å gjøre medisinsk marihuana tilgjengelig på vanlige apotek. Men kundene må ha resept fra lege. Det er ennå ikke kjent når medisinsk marihuana vil bli tilgjengelig i Super-Pharms butikker. "Super-Pharm vil strengt følge helsedepartementets retningslinjer og delta i reformer som forbedrer livet til israelske pasienter," sier kjeden i en pressemelding. "Vi studerer for tiden alle aspekter og konsekvenser på området." En tidligere formann i Pharmaceutical Society of Israel sier til Haaretz at gruppen støtter salg av medisinsk marihuana i apotek. "Vi tror at dette er det rette stedet for utlevering av stoffet, akkurat som det er for andre narkotiske stoffer," sier Miki Ofer. "Også økonomisk tror vi at dette vil være en potensiell kilde til profitt for apotekene." 27 000 israelere bruker lovlig medisinsk marihuana i dag, skriver Haaretz.

marijuana-and-israeli-flag-1024x682Israels største apotekkjede jobber med den israelske regjeringen for å gjennomføre reformer som vil gjøre medisinsk marihuana mer allment tilgjengelig, skriver Jewish Telegraphic Agency. Super-Pharm har i de siste ukene hatt samtaler med helsedepartementet for å koordinere salget av cannabis i noen av deres butikker, til dem med en resept, skriver den israelske avisen Haaretz.

Medisinsk marihuana har vært lovlig i Israel siden tidlig på 1990-tallet, men ble tidligere bare solgt i spesialforretninger. I fjor vedtok helsedepartementet å gjøre medisinsk marihuana tilgjengelig på vanlige apotek. Men kundene må ha resept fra lege. Det er ennå ikke kjent når medisinsk marihuana vil bli tilgjengelig i Super-Pharms butikker.

“Super-Pharm vil strengt følge helsedepartementets retningslinjer og delta i reformer som forbedrer livet til israelske pasienter,” sier kjeden i en pressemelding. “Vi studerer for tiden alle aspekter og konsekvenser på området.”

En tidligere formann i Pharmaceutical Society of Israel sier til Haaretz at gruppen støtter salg av medisinsk marihuana i apotek. “Vi tror at dette er det rette stedet for utlevering av stoffet, akkurat som det er for andre narkotiske stoffer,” sier Miki Ofer. “Også økonomisk tror vi at dette vil være en potensiell kilde til profitt for apotekene.” 27 000 israelere bruker lovlig medisinsk marihuana i dag, skriver Haaretz.