Den israelske hærens militære feltsykehus er ofte det første og det største som når fram til katastrofeområdene over hele verden. Under jordskjelvet på Haiti i 2010 tok det bare åtte timer å sette opp sykehuset, som internasjonalt fikk betegnelsen Rolls Roycen blant feltsykehusene. Nå er det forventet at Verdens Helseorganisasjon vil anerkjenne det israelske feltsykehuset som verdens beste, skriver Times of Israel.  I 2014 ble det utarbeidet et sett av kriterier for å klassifisere utenlandske medisinske team som ankommer åstedet for ulykken på en skala fra 1-3, med Type 3 Status som den høyeste poengsummen. «Bare en håndfull land i verden kan anses å oppnå denne toppkarakteren», sier dr. Ian Norton, som leder arbeidet med utenlandske medisinske team i WHO. Avgjørelsen vil bli tatt neste måned, men Norton sier han er veldig trygg på at Israel vil gjøre en god jobb og komme gjennom denne prosessen. Oberstløytnant dr. Ofer Merin, sjef for feltsykehuset og direktør for traumesenteret ved Jerusalems Shaare Zedek Medical Center, er mer forsiktig. Han vil vente å se, tar ingenting på forskudd, men innrømmer at den israelske innsatsen er i ferd med å bli anerkjent av Verdens Helseorganisasjon.   IDF militære feltsykehus er kjent for å være raskt fremme på ulykkes- eller katastrofeområdene. Det består av personell fra IDF Medical Corps og Home Front Command, og Times of Israel fremhever spesielt innsatsen etter et jordskjelv i Tyrkia; i 2010, etter et jordskjelv i Haiti; i 2013, da Filippinene ble rammet av en tyfon; og i 2015, etter et jordskjelv i Nepal.  Under jordskjelvkatastrofen i Haiti ble det utført mer enn 250 operasjoner på det israelske feltsykehuset. Og etter det dødelige jordskjelvet i Nepal behandlet eksempelvis IDFs feltsykehusteam 1600 pasienter som led av alvorlige indre skader, brudd og hypotermi, samt tok imot åtte nyfødte babyer, seks gjennom keisersnitt og to naturlige fødsler, skriver Times of Israel. I forbindelse med Gazakonfliktene ble feltsykehuset satt opp på grenseovergangen Erez for å hjelpe sårede palestinere. Feltsykehuset er "ikke bare noen leger og leger spredt ut i felten", men snarere en "National Treasure" med egenskapene til et avansert, permanent sykehus som kan settes opp nesten hvor som helst på under 12 timer, forteller Ofer Merin til Times of Israel. Her er en gammel FOX News-reportasje fra Haiti i 2010.

feltsykehusDen israelske hærens militære feltsykehus er ofte det første og det største som når fram til katastrofeområdene over hele verden. Under jordskjelvet på Haiti i 2010 tok det bare åtte timer å sette opp sykehuset, som internasjonalt fikk betegnelsen Rolls Roycen blant feltsykehusene. Nå er det forventet at Verdens Helseorganisasjon vil anerkjenne det israelske feltsykehuset som verdens beste, skriver Times of Israel. 

I 2014 ble det utarbeidet et sett av kriterier for å klassifisere utenlandske medisinske team som ankommer åstedet for ulykken på en skala fra 1-3, med Type 3 Status som den høyeste poengsummen. «Bare en håndfull land i verden kan anses å oppnå denne toppkarakteren», sier dr. Ian Norton, som leder arbeidet med utenlandske medisinske team i WHO. Avgjørelsen vil bli tatt neste måned, men Norton sier han er veldig trygg på at Israel vil gjøre en god jobb og komme gjennom denne prosessen.

Oberstløytnant dr. Ofer Merin, sjef for feltsykehuset og direktør for traumesenteret ved Jerusalems Shaare Zedek Medical Center, er mer forsiktig. Han vil vente å se, tar ingenting på forskudd, men innrømmer at den israelske innsatsen er i ferd med å bli anerkjent av Verdens Helseorganisasjon.  

IDF militære feltsykehus er kjent for å være raskt fremme på ulykkes- eller katastrofeområdene. Det består av personell fra IDF Medical Corps og Home Front Command, og Times of Israel fremhever spesielt innsatsen etter et jordskjelv i Tyrkia; i 2010, etter et jordskjelv i Haiti; i 2013, da Filippinene ble rammet av en tyfon; og i 2015, etter et jordskjelv i Nepal. 

Under jordskjelvkatastrofen i Haiti ble det utført mer enn 250 operasjoner på det israelske feltsykehuset. Og etter det dødelige jordskjelvet i Nepal behandlet eksempelvis IDFs feltsykehusteam 1600 pasienter som led av alvorlige indre skader, brudd og hypotermi, samt tok imot åtte nyfødte babyer, seks gjennom keisersnitt og to naturlige fødsler, skriver Times of Israel. I forbindelse med Gazakonfliktene ble feltsykehuset satt opp på grenseovergangen Erez for å hjelpe sårede palestinere.

Feltsykehuset er “ikke bare noen leger og leger spredt ut i felten”, men snarere en “National Treasure” med egenskapene til et avansert, permanent sykehus som kan settes opp nesten hvor som helst på under 12 timer, forteller Ofer Merin til Times of Israel.

Her er en gammel FOX News-reportasje fra Haiti i 2010.