Israel forbereder seg på en rekke store prosjekter med Egypt etter mange års atskillelse i økonomisk samarbeid mellom de to landene. Den felles diskusjoner om prosjektene gjenspeiler ikke bare en tilnærming mellom de to landene, men også et stort behov for bedre infrastruktur i Egypt gitt den alvorlige økonomiske krisen som truer den politiske stabiliteten i landet, skriver Asosciated Press.  Etter signeringen av fredsavtale i 1979 fikk det økonomisk samarbeid mellom de to landene en betydelig økning, som gradvis ble redusert. Men nå har Egypt gitt uttrykk for interesse i flere prosjekter med Israel, blant dem avsalting av sjøvann for å løse bekymringer over vannstanden i Nilen, som kan føre til en dramatisk mangel på vann tilgjengelig for drikking og vanning.  Israel forbereder seg også på å samarbeide og på gi bistand til Egypt innen solenergi, kraftproduksjon, landbruk, vanning og gass. I tillegg er Egypt interessert i å undersøke muligheten for å utvide samarbeidet til turistnæringen, melder telegrambyrået. Egypts økonomiske krise har blitt kraftig forverret av de pågående kampene som raser i Sinai og Libya samt støtten til Saudi-Arabia i Jemen. I tillegg er bare en del av de finansielle forpliktelsene fra Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Kuwait blitt mottatt.

israel_egyptIsrael forbereder seg på en rekke store prosjekter med Egypt etter mange års atskillelse i økonomisk samarbeid mellom de to landene. Den felles diskusjoner om prosjektene gjenspeiler ikke bare en tilnærming mellom de to landene, men også et stort behov for bedre infrastruktur i Egypt gitt den alvorlige økonomiske krisen som truer den politiske stabiliteten i landet, skriver Asosciated Press. 

Etter signeringen av fredsavtale i 1979 fikk det økonomisk samarbeid mellom de to landene en betydelig økning, som gradvis ble redusert. Men nå har Egypt gitt uttrykk for interesse i flere prosjekter med Israel, blant dem avsalting av sjøvann for å løse bekymringer over vannstanden i Nilen, som kan føre til en dramatisk mangel på vann tilgjengelig for drikking og vanning. 

Israel forbereder seg også på å samarbeide og på gi bistand til Egypt innen solenergi, kraftproduksjon, landbruk, vanning og gass. I tillegg er Egypt interessert i å undersøke muligheten for å utvide samarbeidet til turistnæringen, melder telegrambyrået.

Egypts økonomiske krise har blitt kraftig forverret av de pågående kampene som raser i Sinai og Libya samt støtten til Saudi-Arabia i Jemen. I tillegg er bare en del av de finansielle forpliktelsene fra Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Kuwait blitt mottatt.