Statsminister Benjamin Netanyahu og Russlands president Vladimir Putin snakket på telefonen på fredag ​​for å markere 25-årsjubileet for fornyet diplomatiske bånd mellom Moskva og Jerusalem, opplyser kilder i Kreml til Israel Hayom. Den russiske ambassaden i Israel sier at statsminister Dmitrij Medvedev er ventet å besøke Israel 10 november. Det er ventet at de to statsministrene vil diskutere måter for å styrke eksisterende bånd og samarbeid mellom Jerusalem og Moskva på ulike felt, og at de spesielt vil diskutere økonomiske og humanitære spørsmål, opplyser ambassaden. «Det russisk-israelske forholdet er av en spesiell karakter, ettersom over en million israelere kommer fra Russland og tidligere Sovjet-land», sier ambassaden. «Det russisk-talende samfunnet oppmuntres til å bygge statens økonomiske, kulturelle, business og mellommenneskelige relasjoner,» heter det i uttalelsen fra den russiske ambassaden, som også skriver at den russiske regjeringen til tross for den vanskelige økonomiske situasjonen har undertegnet en pensjonsavtale der pensjonsutbetalinger vil bli utbetalt til de som jobbet i Russland, og nå bor i Israel. Under telefonsamtalen mellom Netanyahu og Putin fredag ble det diskutert presserende internasjonale og regionale saker, heter det fra Kreml. Russlands engasjement i Midtøsten har økt ettersom deres styrker kjemper sammen med Syrias president Bashar Assads militære i det krigsherjede landet. Russland har også satt opp luftvernsystemer i Syria som i hovedsak også vil forsvare Hizbollah, og dermed endre den eksisterende regionale orden med hensyn til Israel, skriver Israel Hayom.

netanyahu-putinStatsminister Benjamin Netanyahu og Russlands president Vladimir Putin snakket på telefonen på fredag ​​for å markere 25-årsjubileet for fornyet diplomatiske bånd mellom Moskva og Jerusalem, opplyser kilder i Kreml til Israel Hayom. Den russiske ambassaden i Israel sier at statsminister Dmitrij Medvedev er ventet å besøke Israel 10 november.

Det er ventet at de to statsministrene vil diskutere måter for å styrke eksisterende bånd og samarbeid mellom Jerusalem og Moskva på ulike felt, og at de spesielt vil diskutere økonomiske og humanitære spørsmål, opplyser ambassaden.

«Det russisk-israelske forholdet er av en spesiell karakter, ettersom over en million israelere kommer fra Russland og tidligere Sovjet-land», sier ambassaden. «Det russisk-talende samfunnet oppmuntres til å bygge statens økonomiske, kulturelle, business og mellommenneskelige relasjoner,» heter det i uttalelsen fra den russiske ambassaden, som også skriver at den russiske regjeringen til tross for den vanskelige økonomiske situasjonen har undertegnet en pensjonsavtale der pensjonsutbetalinger vil bli utbetalt til de som jobbet i Russland, og nå bor i Israel.

Under telefonsamtalen mellom Netanyahu og Putin fredag ble det diskutert presserende internasjonale og regionale saker, heter det fra Kreml. Russlands engasjement i Midtøsten har økt ettersom deres styrker kjemper sammen med Syrias president Bashar Assads militære i det krigsherjede landet. Russland har også satt opp luftvernsystemer i Syria som i hovedsak også vil forsvare Hizbollah, og dermed endre den eksisterende regionale orden med hensyn til Israel, skriver Israel Hayom.