Israels minister for nasjonal infrastruktur, - energi, - og vannressurser, Yuval Steinitz, har møtt sine greske og kypriotiske kolleger Panos Skourletis og Yiorgos Lakkotrypis for å diskutere muligheten for å legge en undersjøisk gassrørledning fra Israels offshore gassfelt via Kypros og Hellas til fastlands-Europa. Rørledningen vil bli brukt for å frakte naturgass til Europa, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. De tre ministrene diskuterte også å bygge en flytende gassterminal i det nordlige Hellas på Alexandroupolis. De tre ministrene er enige om at direktørene i deres departementer skal møtes senere i oktober og utarbeide et innledende dokument om de tekniske og økonomiske aspektene ved en slik rørledning. Prosjektet byr på mange utfordringer. Rørledningen vil strekke seg over 1300 kilometer i farvann som er 2,5 kilometer dypt. Ingen sammenlignbar rørledning av en slik lengde eksisterer i dag noen steder i verden i vann som er så dypt. Prosjektet vil øke prisen på naturgass og gjøre den lite konkurransedyktig sammenlignet med dagens kortsiktige spotpriser i Europa. Den landbaserte rørledningen fra Hellas vil også være kostbar og legge til prisen på naturgass, skriver Globes. På møtet understreket Steinitz viktigheten av samarbeid mellom Israel, Hellas og Kypros for å forbedre energisikkerheten. Statsministrene i de tre landene møtes i Israel i slutten av desember til å vurdere saken videre, skriver Globes

oljeIsraels minister for nasjonal infrastruktur, – energi, – og vannressurser, Yuval Steinitz, har møtt sine greske og kypriotiske kolleger Panos Skourletis og Yiorgos Lakkotrypis for å diskutere muligheten for å legge en undersjøisk gassrørledning fra Israels offshore gassfelt via Kypros og Hellas til fastlands-Europa. Rørledningen vil bli brukt for å frakte naturgass til Europa, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

De tre ministrene diskuterte også å bygge en flytende gassterminal i det nordlige Hellas på Alexandroupolis. De tre ministrene er enige om at direktørene i deres departementer skal møtes senere i oktober og utarbeide et innledende dokument om de tekniske og økonomiske aspektene ved en slik rørledning.

Prosjektet byr på mange utfordringer. Rørledningen vil strekke seg over 1300 kilometer i farvann som er 2,5 kilometer dypt. Ingen sammenlignbar rørledning av en slik lengde eksisterer i dag noen steder i verden i vann som er så dypt. Prosjektet vil øke prisen på naturgass og gjøre den lite konkurransedyktig sammenlignet med dagens kortsiktige spotpriser i Europa. Den landbaserte rørledningen fra Hellas vil også være kostbar og legge til prisen på naturgass, skriver Globes.

På møtet understreket Steinitz viktigheten av samarbeid mellom Israel, Hellas og Kypros for å forbedre energisikkerheten. Statsministrene i de tre landene møtes i Israel i slutten av desember til å vurdere saken videre, skriver Globes