Israels Delek Group, en av utviklerne av landets største naturgassreservoar, sier de har signert en avtale om å selge gass til nabolandet Jordan. Avtalen, kunngjort mandag, vil gi 45 milliarder kubikkmeter (1,6 billioner kubikkfot) gass til Jordan over 15 år. Delek sier inntektene kan beløpe seg til  rundt 10 milliarder dollar, skriver Ynet News.  Delek Drillings administrerende direktør Yossi Abu hyller den "historiske" avtalen og sier at utviklerne av Leviathan reservoaret i den israelske delen av Middelhavet vil arbeide for lignende avtaler med andre land i regionen, deriblant Egypt, Tyrkia og de palestinske selvstyremyndighetene . Ressursfattige Israel kunngjorde oppdagelsen av betydelige offshore naturgassforekomster for fem år siden, og det samarbeides mellom israelske og amerikanske selskaper, inkludert Texas-baserte Noble Energy og Delek. Israel og Jordan underskrev en fredsavtale i 1994, etter å ha vært involvert i flere kriger mot hverandre siden opprettelsen av staten Israel i 1948.

oljeIsraels Delek Group, en av utviklerne av landets største naturgassreservoar, sier de har signert en avtale om å selge gass til nabolandet Jordan. Avtalen, kunngjort mandag, vil gi 45 milliarder kubikkmeter (1,6 billioner kubikkfot) gass til Jordan over 15 år. Delek sier inntektene kan beløpe seg til  rundt 10 milliarder dollar, skriver Ynet News. 

Delek Drillings administrerende direktør Yossi Abu hyller den “historiske” avtalen og sier at utviklerne av Leviathan reservoaret i den israelske delen av Middelhavet vil arbeide for lignende avtaler med andre land i regionen, deriblant Egypt, Tyrkia og de palestinske selvstyremyndighetene .

Ressursfattige Israel kunngjorde oppdagelsen av betydelige offshore naturgassforekomster for fem år siden, og det samarbeides mellom israelske og amerikanske selskaper, inkludert Texas-baserte Noble Energy og Delek. Israel og Jordan underskrev en fredsavtale i 1994, etter å ha vært involvert i flere kriger mot hverandre siden opprettelsen av staten Israel i 1948.