Israel og Kina jobber effektivt for å utvikle samhandelen mellom de to land. I slutten av forrige måned fant det sted en stor israelsk-kinesisk innvesteringskonferanse i Tel Aviv.  Der deltok hele 450 kinesiske potensielle investorer. For de fleste av dem var det deres første besøk i Israel, skriver Ynet News. De kom klare til å investere, og selv på flyet på vei over ble det undertegnet en avtale om å etablere et 200 millioner dollar fond for å investere i israelske medisinsk teknologi, skriver avisen. Under konferansen, kalt Innonation, var de i stand til å møte dusinvis av israelske representanter fra næringslivet. Konferansen var av interesse både for kinesiske firma med planer om å etablere seg i Israel, og israelske firmaer med interesse for Kina. «Vi er på utkikk etter investeringsmuligheter i Israel, og vi vil hjelpe dem i utvikling og markedsføring», sier Liu Hao Peng, leder for New Alliance, et Shanghai basert investeringsfond, til Ynet News. "Vi ønsker å hjelpe dem å slå seg ned i Kina og å produsere sine produkter i Kina." Konferansen var en oppfølging av en tilsvarende konferanse i Beijing i januar, sponset av Infinity, et private fond støttet av China Development Bank og Clal Industries. På denne konferansen møtte hundrevis av kinesiske investorer representanter for 100 israelske selskaper. Konferansen brakte mange av de kinesiske investorene til Israel. "Målet med toppmøtene er å være den viktigste formidler mellom kinesiske investorer og israelske teknologibedrifter," sier Leora Jesselson som representerer firmaet Infinity. "Det er mye penger i Kina, og de konkurrerer med USA i å kjøpe teknologi." Hun forteller at Israel i Kina blir sett på som en teknologisk stornasjon, og at mange kinesere beundrer israelsk entreprenørskap. Det er allerede rundt 1000 israelske nyetableringer som er involvert med Kina. Kina har nylig kjøpt en kontrollerende interesse i det israelske matselskapet Tnuva, samt Ahava, som produserer dødehavsprodukter.

innonationIsrael og Kina jobber effektivt for å utvikle samhandelen mellom de to land. I slutten av forrige måned fant det sted en stor israelsk-kinesisk innvesteringskonferanse i Tel Aviv.  Der deltok hele 450 kinesiske potensielle investorer. For de fleste av dem var det deres første besøk i Israel, skriver Ynet News.

De kom klare til å investere, og selv på flyet på vei over ble det undertegnet en avtale om å etablere et 200 millioner dollar fond for å investere i israelske medisinsk teknologi, skriver avisen.

Under konferansen, kalt Innonation, var de i stand til å møte dusinvis av israelske representanter fra næringslivet. Konferansen var av interesse både for kinesiske firma med planer om å etablere seg i Israel, og israelske firmaer med interesse for Kina. «Vi er på utkikk etter investeringsmuligheter i Israel, og vi vil hjelpe dem i utvikling og markedsføring», sier Liu Hao Peng, leder for New Alliance, et Shanghai basert investeringsfond, til Ynet News. “Vi ønsker å hjelpe dem å slå seg ned i Kina og å produsere sine produkter i Kina.”

Konferansen var en oppfølging av en tilsvarende konferanse i Beijing i januar, sponset av Infinity, et private fond støttet av China Development Bank og Clal Industries. På denne konferansen møtte hundrevis av kinesiske investorer representanter for 100 israelske selskaper. Konferansen brakte mange av de kinesiske investorene til Israel.

“Målet med toppmøtene er å være den viktigste formidler mellom kinesiske investorer og israelske teknologibedrifter,” sier Leora Jesselson som representerer firmaet Infinity. “Det er mye penger i Kina, og de konkurrerer med USA i å kjøpe teknologi.” Hun forteller at Israel i Kina blir sett på som en teknologisk stornasjon, og at mange kinesere beundrer israelsk entreprenørskap. Det er allerede rundt 1000 israelske nyetableringer som er involvert med Kina. Kina har nylig kjøpt en kontrollerende interesse i det israelske matselskapet Tnuva, samt Ahava, som produserer dødehavsprodukter.