Statsminister Benjamin Netanyahu holdt torsdag et spesielt møte med over 15 statsledere og representanter fra afrikanske land på sidelinjen av FNs 71ste generalforsamling i New York. Afrikanske land og andre utviklingsland over hele verden er ivrige etter å samarbeide med Israel og å dra nytte av oppstartnasjonens avanserte teknologi. Under møtet understreket Netanyahu viktigheten av Israels avanserte teknologi, skriver United with Israel. Den israelske statsministeren nevnte blant annet at Israel har en høyt utviklet teknologi innen kommunikasjon, medisin, landbruk og utdanning. Han sa at Israel ønsker å dele sin teknologi med afrikanske land. "Vi vil at dere skal dra nytte av fruktene av treet til kunnskap vi har plantet,» sa Netanyahu. De afrikanske lederne sa de var takknemlige for Israels samarbeid på så mange felt, og at det vil gagne innbyggerne i Afrika og forbedre deres levestandard betydelig. Møtet med de afrikanske lederne hadde fått tittelen "israelsk teknologi og innovasjon for Afrika." Israelske teknologiske bedrifter og nyetableringer vil presentere sine innovative løsninger til over 15 presidenter, statsministre og statsråder fra Afrika og utviklingsland, og til dusinvis av ambassadører, senior FN-tjenestemenn og private sektor som representanter fra hele verden. For to måneder siden var Netanyahu den første israelske statsminister på flere tiår som besøket Afrika. Han besøkte Uganda, Kenya, Rwanda og Etiopia i et forsøk på å forbedre og styrke Israels forhold til disse landene.

afrika_israelStatsminister Benjamin Netanyahu holdt torsdag et spesielt møte med over 15 statsledere og representanter fra afrikanske land på sidelinjen av FNs 71ste generalforsamling i New York. Afrikanske land og andre utviklingsland over hele verden er ivrige etter å samarbeide med Israel og å dra nytte av oppstartnasjonens avanserte teknologi.

Under møtet understreket Netanyahu viktigheten av Israels avanserte teknologi, skriver United with Israel.

Den israelske statsministeren nevnte blant annet at Israel har en høyt utviklet teknologi innen kommunikasjon, medisin, landbruk og utdanning. Han sa at Israel ønsker å dele sin teknologi med afrikanske land. “Vi vil at dere skal dra nytte av fruktene av treet til kunnskap vi har plantet,» sa Netanyahu.

De afrikanske lederne sa de var takknemlige for Israels samarbeid på så mange felt, og at det vil gagne innbyggerne i Afrika og forbedre deres levestandard betydelig. Møtet med de afrikanske lederne hadde fått tittelen “israelsk teknologi og innovasjon for Afrika.”

Israelske teknologiske bedrifter og nyetableringer vil presentere sine innovative løsninger til over 15 presidenter, statsministre og statsråder fra Afrika og utviklingsland, og til dusinvis av ambassadører, senior FN-tjenestemenn og private sektor som representanter fra hele verden.

For to måneder siden var Netanyahu den første israelske statsminister på flere tiår som besøket Afrika. Han besøkte Uganda, Kenya, Rwanda og Etiopia i et forsøk på å forbedre og styrke Israels forhold til disse landene.