Israels økonomiske vekst i andre kvartal 2016 overgår forventningene, skriver Israel Hayom. Den endte på 4,0 prosent, mens det israelske statistiske sentralbyråets prognose var på 3,7 prosent. Hoveddrivkraften for veksten var veksten i det private forbruket på 10 prosent i andre kvartal, og på 5,1 prosent i løpet av de første seks måneden av 2016. Husholdningenes utgifter til varige forbruksvarer, for eksempel møbler, hvitevarer og biler, hadde en kraftig økning på 21,2% i første halvdel av 2016. Eksport av varer og tjenester, unntatt diamanter og salg av oppstartfirmaer, hadde en vekst første halvår på 1,4 prosent.

vekstIsraels økonomiske vekst i andre kvartal 2016 overgår forventningene, skriver Israel Hayom. Den endte på 4,0 prosent, mens det israelske statistiske sentralbyråets prognose var på 3,7 prosent. Hoveddrivkraften for veksten var veksten i det private forbruket på 10 prosent i andre kvartal, og på 5,1 prosent i løpet av de første seks måneden av 2016.

Husholdningenes utgifter til varige forbruksvarer, for eksempel møbler, hvitevarer og biler, hadde en kraftig økning på 21,2% i første halvdel av 2016. Eksport av varer og tjenester, unntatt diamanter og salg av oppstartfirmaer, hadde en vekst første halvår på 1,4 prosent.