Det internasjonale kredittratingbyrået Standard & Poors bekreftet for en uke siden Israels A + kredittvurdering og definerte Israels økonomiske utsikter som «stabile».  Nå har også det internasjonale kredittratingbyrået Moodys bekreftet Israels A1 kredittrating og  trukket samme konklusjon som Standard & Poors. Rangeringen følger etter et besøk av Moodys ledere til Israel i forrige måned, hvor de møtte ansatte i Finansdepartementet og den israelske sentralbanken, samt lederne for offentlig og privat sektor. I en uttalelse fredag skriver kredittratingbyrå ​​at beslutningen om å bekrefte Israels A1 skyldes regjeringens økonomiske politikk, skriver Israel Hayom. Moodys trekker frem som positive momenter landets økonomiske fleksibilitet; stabiliteten til landets økonomiske institusjoner som tillater Israel å kunne forholde seg til regional og global uro; og Israels industriell mangfold, som spenner over høyteknologi, landbruksteknologi, samt elektronikk, legemidler og andre kvalitetsvarer og tjenester. En negativ faktor, som er vanskelig for Israel å kontrollere, er risikoen ved den regionale geopolitiske dynamikken. Moodys bemerker at Israels utenlandske valutareserver er på 100 milliarder dollar aldri har vært høyere, og mener at det ytterligere bekreftet Israels økonomiske fleksibilitet. Moodys anslår at veksten i den israelske økonomien vil være på 2,5 prosent i gjennomsnitt mellom 2016 og 2019. Den israelske finansministeren Moshe Kahlon mener at den positive kredittvurderingen fra Moodys er "et bevis på den israelske økonomien styrke». Standard and Poors rapport, som ble lagt frem forrige uke viste til sterke resultater i eksporten, et overskudd på betalingsbalansen, og regjeringens økonomiske fleksibilitet som sterke poeng.  I tillegg mente ratingbyrået at de forventede sikkerhetstrusler bare har en minimal effekt på landets økonomi.

Moshe_KahlonDet internasjonale kredittratingbyrået Standard & Poors bekreftet for en uke siden Israels A + kredittvurdering og definerte Israels økonomiske utsikter som «stabile».  Nå har også det internasjonale kredittratingbyrået Moodys bekreftet Israels A1 kredittrating og  trukket samme konklusjon som Standard & Poors.

Rangeringen følger etter et besøk av Moodys ledere til Israel i forrige måned, hvor de møtte ansatte i Finansdepartementet og den israelske sentralbanken, samt lederne for offentlig og privat sektor. I en uttalelse fredag skriver kredittratingbyrå ​​at beslutningen om å bekrefte Israels A1 skyldes regjeringens økonomiske politikk, skriver Israel Hayom.

Moodys trekker frem som positive momenter landets økonomiske fleksibilitet; stabiliteten til landets økonomiske institusjoner som tillater Israel å kunne forholde seg til regional og global uro; og Israels industriell mangfold, som spenner over høyteknologi, landbruksteknologi, samt elektronikk, legemidler og andre kvalitetsvarer og tjenester. En negativ faktor, som er vanskelig for Israel å kontrollere, er risikoen ved den regionale geopolitiske dynamikken.

Moodys bemerker at Israels utenlandske valutareserver er på 100 milliarder dollar aldri har vært høyere, og mener at det ytterligere bekreftet Israels økonomiske fleksibilitet. Moodys anslår at veksten i den israelske økonomien vil være på 2,5 prosent i gjennomsnitt mellom 2016 og 2019.

Den israelske finansministeren Moshe Kahlon mener at den positive kredittvurderingen fra Moodys er “et bevis på den israelske økonomien styrke».

Standard and Poors rapport, som ble lagt frem forrige uke viste til sterke resultater i eksporten, et overskudd på betalingsbalansen, og regjeringens økonomiske fleksibilitet som sterke poeng.  I tillegg mente ratingbyrået at de forventede sikkerhetstrusler bare har en minimal effekt på landets økonomi.