Yarden Gerbi ble tirsdag den første israelske idrettsutøveren som vant en medalje i Rio-OL. Hun deltok i judo og tok bronsemedaljen. Nå dedikerer hun seieren til ofrene for terrorangrepet under München-OL i 1972. Etter seieren møtte hun enkene i to av de 11 israelske utøvere som ble myrdet av palestinske terrorister. «Å møte enkene var så følelsesmessig for meg," sa hun ifølge Israel Hayom, da de tre ble fotografert sammen. "Dette er noe jeg aldri vil glemme. Det er en ære for meg å ha dem her hos meg," la hun til. Hun takket også sin støttende familie hjemme i Netanya. «Familien min ser meg akkurat nå, selv om det er 4 am i Israel. Jeg snakket med mine foreldre, min lillesøster og min bror,» sa hun til pressen. Den eneste i familien hun ikke fikk snakket med var sin eldre søster som er på bryllupsreise. Også Yael Arad, den israelske judoutøveren som ble Israels første OL-medaljør da hun vant en sølvmedalje i Barcelona i 1992 dedikerte sin medalje til ofrene for terroren mot München olympiaden, skriver Israel Hayom.

Yarden_GabiYarden Gerbi ble tirsdag den første israelske idrettsutøveren som vant en medalje i Rio-OL. Hun deltok i judo og tok bronsemedaljen. Nå dedikerer hun seieren til ofrene for terrorangrepet under München-OL i 1972. Etter seieren møtte hun enkene i to av de 11 israelske utøvere som ble myrdet av palestinske terrorister. «Å møte enkene var så følelsesmessig for meg,” sa hun ifølge Israel Hayom, da de tre ble fotografert sammen. “Dette er noe jeg aldri vil glemme. Det er en ære for meg å ha dem her hos meg,” la hun til.

Hun takket også sin støttende familie hjemme i Netanya. «Familien min ser meg akkurat nå, selv om det er 4 am i Israel. Jeg snakket med mine foreldre, min lillesøster og min bror,» sa hun til pressen. Den eneste i familien hun ikke fikk snakket med var sin eldre søster som er på bryllupsreise.
Også Yael Arad, den israelske judoutøveren som ble Israels første OL-medaljør da hun vant en sølvmedalje i Barcelona i 1992 dedikerte sin medalje til ofrene for terroren mot München olympiaden, skriver Israel Hayom.