Yarden Gerbi ble tirsdag den første israelske idrettsutøveren til å vinne en medalje i Rio-OL. Hun deltok i judo og beseiret japanske Miku Tashiru i kampen om bronsemedaljen i klassen for utøvere under63 kilo. 27 år gamle Yarden Gerbi ble dermed den første israelske kvinnen som har vunnet en olympisk medalje på 24 år, og fulgte i fotsporene til den mannlige judoutøveren Yael Arad, som vant OL-sølv i 1992 Barcelona Games i samme vektklasse, skriver Israel Hayom. "Noen må vekke meg. Jeg kan ikke tro det," sa en følelsesmessig Gerbi umiddelbart etter hennes seier. "Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var veldig vanskelig, men jeg hadde all støtten jeg trengte fra min familie. Jeg dediserer denne medaljen til alle i Israel. Jeg ga mitt liv til judo og det betalte seg." Israels president Reuven Rivlin gratulerte. "Vi er alle glade og stolte. Du er vår heltinne. Vi holdt pusten og ba. Du er en sann mester," sa han. Statsminister Benjamin Netanyahu twitret: "Yarden, du klarte det. Vi er alle veldig stolt av deg.». Idrettsminister Miri Regev, som er i Rio med den israelske OL-laget, hyllet også bronsemedaljevinneren. "Yarden, du er fantastisk! Du kjempet som en løve, og vi er veldig stolte av deg. Du har gjort oss alle stolte, og takket være deg vil det israelske flagget vil fly over podiet," sa hun. Bronsemedaljevinneren vil motta et spesielt stipend på 250 000 shekel (65 000 dollar) fra den israelske olympiske komité for hennes seier, hvorav halvparten vil gå til hennes trener, Shani Hershko, skriver Israel Hayom. "Dette er en historisk dag for israelske sport," sier lederen for Israels olympiske komité, direktør Gili Lustig.

Yarden_GabiYarden Gerbi ble tirsdag den første israelske idrettsutøveren til å vinne en medalje i Rio-OL. Hun deltok i judo og beseiret japanske Miku Tashiru i kampen om bronsemedaljen i klassen for utøvere under63 kilo. 27 år gamle Yarden Gerbi ble dermed den første israelske kvinnen som har vunnet en olympisk medalje på 24 år, og fulgte i fotsporene til den mannlige judoutøveren Yael Arad, som vant OL-sølv i 1992 Barcelona Games i samme vektklasse, skriver Israel Hayom.

“Noen må vekke meg. Jeg kan ikke tro det,” sa en følelsesmessig Gerbi umiddelbart etter hennes seier. “Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var veldig vanskelig, men jeg hadde all støtten jeg trengte fra min familie. Jeg dediserer denne medaljen til alle i Israel. Jeg ga mitt liv til judo og det betalte seg.”

Israels president Reuven Rivlin gratulerte. “Vi er alle glade og stolte. Du er vår heltinne. Vi holdt pusten og ba. Du er en sann mester,” sa han. Statsminister Benjamin Netanyahu twitret: “Yarden, du klarte det. Vi er alle veldig stolt av deg.». Idrettsminister Miri Regev, som er i Rio med den israelske OL-laget, hyllet også bronsemedaljevinneren. “Yarden, du er fantastisk! Du kjempet som en løve, og vi er veldig stolte av deg. Du har gjort oss alle stolte, og takket være deg vil det israelske flagget vil fly over podiet,” sa hun.

Bronsemedaljevinneren vil motta et spesielt stipend på 250 000 shekel (65 000 dollar) fra den israelske olympiske komité for hennes seier, hvorav halvparten vil gå til hennes trener, Shani Hershko, skriver Israel Hayom. “Dette er en historisk dag for israelske sport,” sier lederen for Israels olympiske komité, direktør Gili Lustig.