Hebrew University of Jerusalem planlegger å introdusere en grad i vinproduksjon i det kommende studieåret, skriver Israel Hayom. Programmet, som nylig ble akkreditert av Rådet for høyere utdanning, vil tilby vindyrking, enology og vingård-orientert bedriftsledelse som en del av studiet. Kurset vil være den første av sitt slag i Israel og være åpent for studenter med lavere grader i biovitenskap og anvendt vitenskap. I det 18 måneders lange studiet vil det bli arrangert reiser til Europa for å delta på faglige seminarer i regi av internasjonale eksperter. Den israelske vinindustrien har vært i sterk vekst de siste årene, og det har vært et økende vinforbruk i Israel. Det har skapt et behov for flere universitetsutdannede eksperter innen dette faget. "Dette studiet søker å setter Israel på det internasjonale kartet over vinproduksjon," sier professor Zohar Kerem ved Hebrew University, en verdenskjent forsker innen næringsmiddelkjemi og vin- og olivenoljekvalitet. "Programmet er avledet fra andre ledende vinlagingsprogrammer i verden, tilpasset Israel. Det som er unikt for Israel er en fascinerende blanding av gamle og nye verdener. Vi har alt i form av mangfoldet av jord, vinranker, og klimaregimer, sammen med banebrytende teknologi, for eksempel innen vanning," sier han.

Israel_vinHebrew University of Jerusalem planlegger å introdusere en grad i vinproduksjon i det kommende studieåret, skriver Israel Hayom. Programmet, som nylig ble akkreditert av Rådet for høyere utdanning, vil tilby vindyrking, enology og vingård-orientert bedriftsledelse som en del av studiet. Kurset vil være den første av sitt slag i Israel og være åpent for studenter med lavere grader i biovitenskap og anvendt vitenskap.

I det 18 måneders lange studiet vil det bli arrangert reiser til Europa for å delta på faglige seminarer i regi av internasjonale eksperter.
Den israelske vinindustrien har vært i sterk vekst de siste årene, og det har vært et økende vinforbruk i Israel. Det har skapt et behov for flere universitetsutdannede eksperter innen dette faget.
“Dette studiet søker å setter Israel på det internasjonale kartet over vinproduksjon,” sier professor Zohar Kerem ved Hebrew University, en verdenskjent forsker innen næringsmiddelkjemi og vin- og olivenoljekvalitet. “Programmet er avledet fra andre ledende vinlagingsprogrammer i verden, tilpasset Israel. Det som er unikt for Israel er en fascinerende blanding av gamle og nye verdener. Vi har alt i form av mangfoldet av jord, vinranker, og klimaregimer, sammen med banebrytende teknologi, for eksempel innen vanning,” sier han.