Førti-fem prosent av alle utenlandske rekrutter til den israelske hæren kommer fra Frankrike, sammenlignet med 29% fra USA og 5% fra Storbritannia, ifølge funn nylig publisert av landets forsvarsdepartement. Dette er andre året på rad hvor Frankrikes  jødiske samfunnet tar ledelsen over amerikanske jøder i form av antall rekrutter, skriver Israel Hayom. Jødisk ungdom fra totalt 21 land deltar i det israelske forsvarets, IDFs, program for å forberede seg til tjenesten i IDF. Ifølge Forsvarsdepartementet og IDF kjøres spesielle programmer rettet mot å forberede nye innvandrere til Israel og utenlandske frivillige for deres rekruttering. Oversjøiske frivillige må fullføre programmet for å verve seg i IDF. I tillegg til de unge rekruttene som avtjener full verneplikt frivillig i den israelske hæren har Israel gjennom organisasjonen Sar-El en ordning der frivillige i alle aldere kan melde seg til gratis tjeneste i logistikkarbeid for kortere eller lengre perioder fra en uke til noen måneder. Den israelske stiftelsen Sheruit Le’Israel (Sar-El), som i tett samarbeid med det israelske forsvaret (IDF) organiserer programmer for frivillig arbeid i den israelske hæren, er organisert med et sivilt styre og både sivilt ansatte og mannskap fra IDF. Hvert år arbeider ca. 5 000 frivillige fra hele verden som frivillige i IDF. Arbeidet som frivillig er ikke betalt, og er aldri i stridende avdelinger. Mange nordmenn deltar årlig i det frivillige arbeidet for IDF. Frivillige arbeider fortrinnsvis i vedlikeholds- og logistikkavdelinger i forsvaret. Vanligvis varer programmene 3 uker, men det er muligheter for både kortere og lengre opphold, opplyser organisasjonen på dens hjemmeside. Reiselystne og arbeidsvillige Israel-venner kan kontakte Sar-El på e-post info@sar-el.no eller telefon 23 32 61 03 eller 913 913 19.

Israel_hær8-150x150Førti-fem prosent av alle utenlandske rekrutter til den israelske hæren kommer fra Frankrike, sammenlignet med 29% fra USA og 5% fra Storbritannia, ifølge funn nylig publisert av landets forsvarsdepartement. Dette er andre året på rad hvor Frankrikes  jødiske samfunnet tar ledelsen over amerikanske jøder i form av antall rekrutter, skriver Israel Hayom. Jødisk ungdom fra totalt 21 land deltar i det israelske forsvarets, IDFs, program for å forberede seg til tjenesten i IDF.

Ifølge Forsvarsdepartementet og IDF kjøres spesielle programmer rettet mot å forberede nye innvandrere til Israel og utenlandske frivillige for deres rekruttering. Oversjøiske frivillige må fullføre programmet for å verve seg i IDF.
I tillegg til de unge rekruttene som avtjener full verneplikt frivillig i den israelske hæren har Israel gjennom organisasjonen Sar-El en ordning der frivillige i alle aldere kan melde seg til gratis tjeneste i logistikkarbeid for kortere eller lengre perioder fra en uke til noen måneder. Den israelske stiftelsen Sheruit Le’Israel (Sar-El), som i tett samarbeid med det israelske forsvaret (IDF) organiserer programmer for frivillig arbeid i den israelske hæren, er organisert med et sivilt styre og både sivilt ansatte og mannskap fra IDF. Hvert år arbeider ca. 5 000 frivillige fra hele verden som frivillige i IDF. Arbeidet som frivillig er ikke betalt, og er aldri i stridende avdelinger. Mange nordmenn deltar årlig i det frivillige arbeidet for IDF.
Frivillige arbeider fortrinnsvis i vedlikeholds- og logistikkavdelinger i forsvaret. Vanligvis varer programmene 3 uker, men det er muligheter for både kortere og lengre opphold, opplyser organisasjonen på dens hjemmeside. Reiselystne og arbeidsvillige Israel-venner kan kontakte Sar-El på e-post info@sar-el.no eller telefon 23 32 61 03 eller 913 913 19.