Det israelske forsvarsdepartementet har sendt ut et offentlig anbud til entreprenører for å bygge et nytt barrieresystem langs Gaza grensen, ment å gi et svar på Hamas sitt nettverk av underjordiske angrepstunneler. Forsvarsdepartementet bekreftet detaljene i anbudet til den israelske avisen Israel Hayom onsdag. Anbudet er stengt for allmennheten og klassifisert, og ble sendt til 20 store selskaper i Israel. Bare de med riktig sikkerhetsklarering har kjennskap til detaljene. Anbudet gjelder bare en innledende 10-kilometers lengde langs grensen, men den fulle underjordiske barrieren vil til slutt bli bygget langs hele den 60-kilometer lange strekning rundt Gazastripen, skriver Israel Hayom. De beregnede kostnadene for hele barrieren er forventet å overgå 2 milliarder shekel (rundt 520 millioner dollar). Barrieren i seg selv er forventet å hindre infiltrasjon inn i Israel, både fra over bakken og under. På grunn av behovet for å grave dypt under bakken, vil entreprenører muligens trenger å ansette utenlandske selskaper med relevant kompetanse, skriver avisen.

grensegjerdeDet israelske forsvarsdepartementet har sendt ut et offentlig anbud til entreprenører for å bygge et nytt barrieresystem langs Gaza grensen, ment å gi et svar på Hamas sitt nettverk av underjordiske angrepstunneler. Forsvarsdepartementet bekreftet detaljene i anbudet til den israelske avisen Israel Hayom onsdag.

Anbudet er stengt for allmennheten og klassifisert, og ble sendt til 20 store selskaper i Israel. Bare de med riktig sikkerhetsklarering har kjennskap til detaljene. Anbudet gjelder bare en innledende 10-kilometers lengde langs grensen, men den fulle underjordiske barrieren vil til slutt bli bygget langs hele den 60-kilometer lange strekning rundt Gazastripen, skriver Israel Hayom.
De beregnede kostnadene for hele barrieren er forventet å overgå 2 milliarder shekel (rundt 520 millioner dollar). Barrieren i seg selv er forventet å hindre infiltrasjon inn i Israel, både fra over bakken og under.
På grunn av behovet for å grave dypt under bakken, vil entreprenører muligens trenger å ansette utenlandske selskaper med relevant kompetanse, skriver avisen.