Den israelske hæren presenterte mandag hærens nyeste pansrede personellkjøretøy, som regnes som den mest avanserte bilen i sitt slag i verden, skriver Israel Hayom. Kjøretøyet, kalt Eitan APC, ble utviklet i kjølvannet av Operation Protective Edge på Gazastripen i 2014. I løpet av et tragisk sammenstøt ble sju israelske soldater drept da deres utdaterte M-113 "Cheetah" APC ble truffet av et missil i nabolaget Shujaiyya. Hensikten med det nye pansrede kjøretøyet er å styrke beskyttelsen for passasjerene, slik at de har bedre overlevelsesmuligheter dersom det skjer en liknende episode som i 2014. "Takket være rask aktivering og strategisk mobilitet er Eitan skreddersydd til de eksisterende trusler," sier en talsmann for det israelske forsvaret til Israel Hayom. Til tross for en vekt på 35 tonn veier det nye kjøretøyet kun halvparten av andre av Israels pansrede kjøretøy. Panservognen kan nå opp i en hastighet på 90 kilometer pr. time. Den er designet til å ha plass til 12 infanterister. Brigadegeneral Baruch Matzliah som er ansvarlig for prosjektet i det israelske forsvarsdepartementet mener at det nye pansrede kjøretøyet er det mest avanserte i verden. Eitan forventes å bli fullt operativ i løpet av de neste fem årene. Den israelske hæren er i ferd ned å avgjøre hvor mange Eitans det må kjøpe på kort og lang sikt nær og lang sikt.

panservognDen israelske hæren presenterte mandag hærens nyeste pansrede personellkjøretøy, som regnes som den mest avanserte bilen i sitt slag i verden, skriver Israel Hayom. Kjøretøyet, kalt Eitan APC, ble utviklet i kjølvannet av Operation Protective Edge på Gazastripen i 2014. I løpet av et tragisk sammenstøt ble sju israelske soldater drept da deres utdaterte M-113 “Cheetah” APC ble truffet av et missil i nabolaget Shujaiyya.

Hensikten med det nye pansrede kjøretøyet er å styrke beskyttelsen for passasjerene, slik at de har bedre overlevelsesmuligheter dersom det skjer en liknende episode som i 2014.
“Takket være rask aktivering og strategisk mobilitet er Eitan skreddersydd til de eksisterende trusler,” sier en talsmann for det israelske forsvaret til Israel Hayom. Til tross for en vekt på 35 tonn veier det nye kjøretøyet kun halvparten av andre av Israels pansrede kjøretøy. Panservognen kan nå opp i en hastighet på 90 kilometer pr. time. Den er designet til å ha plass til 12 infanterister.
Brigadegeneral Baruch Matzliah som er ansvarlig for prosjektet i det israelske forsvarsdepartementet mener at det nye pansrede kjøretøyet er det mest avanserte i verden. Eitan forventes å bli fullt operativ i løpet av de neste fem årene. Den israelske hæren er i ferd ned å avgjøre hvor mange Eitans det må kjøpe på kort og lang sikt nær og lang sikt.