Israelsk sosiale spillselskap Playtika er solgt til et kinesisk konsortium for 4.4 milliarder dollar, skriver Israel Hayom. Avtale sies å være en av de største utganger for etn israelsk høyteknologiselskap. Playtikas salg er toppet bare av oppkjøpet av Mercury Interactive av Hewlett-Packard  for 4,5 milliarder dollar i 2006. Den kinesiske gruppen, ledet av Shanghai-baserte Giant Network Technology, avsluttet sin avtale med Israels Playtika søndag morgen. Grunnlagt i 2010 av Uri Shahak og Robert Antokol, er Playtika pioner innen "free-to-play"-spill på sosiale nettverk og mobile plattformer, og har skapt populære titler som Slotomania, House of Fun og Bingo Blitz, som konsekvent rangerer blant de beste innbringende spill på Apples App Store, Google Play og Facebook. Selskapets spill spilles daglig av mer enn 6 millioner mennesker i 190 land, på 12 språk og på mer enn 10 plattformer. Playtika har hovedkontor i Herzliya og har kontorer i USA, Canada, Argentina, Australia, Hviterussland, Japan, Romania og Ukraina. Til tross for det kinesiske oppkjøpet vil selskapet fortsette under samme navn, med den samme israelske ledelsen og med hovedkontor i den israelske byen. "Denne transaksjonen er en bekreftelse på Playtikas unike kultur og den innovative ånden til våre ansatte som de siste seks årene stadig har utviklet, produsert og drevet noen av de mest overbevisende, fengslende og kreative sosiale spillene i verden," sier Playtika co-grunnlegger og konsernsjef Robert Antokol til Israel Hayom. "Vi er utrolig glade for de kommersielle mulighetene konsortiet vil gjøre tilgjengelig for oss, særlig i detns evne til å gi oss tilgang til store og raskt voksende fremvoksende markeder. Dette er en fantastisk milepæl for alle Playtikans, og vi virkelig verdsetter hvor unik denne muligheten er til  å fortsette å gjennomføre vår visjon med en så sterk partner," legger han til. "Playtika vekst har vært over all forventning. Det er grunn til å fremheve selskapets fremragende team, gode bedriftskultur, cutting-edge dataanalyse og dets unike evne til å forvandle seg. Vi ser frem til å se  Playtika fortsetter å skape noe nytt og fremragende," sier Giants grunnlegger og styreformann Shi Yuzhu.

PlakitaIsraelsk sosiale spillselskap Playtika er solgt til et kinesisk konsortium for 4.4 milliarder dollar, skriver Israel Hayom. Avtale sies å være en av de største utganger for etn israelsk høyteknologiselskap. Playtikas salg er toppet bare av oppkjøpet av Mercury Interactive av Hewlett-Packard  for 4,5 milliarder dollar i 2006. Den kinesiske gruppen, ledet av Shanghai-baserte Giant Network Technology, avsluttet sin avtale med Israels Playtika søndag morgen.

Grunnlagt i 2010 av Uri Shahak og Robert Antokol, er Playtika pioner innen “free-to-play”-spill på sosiale nettverk og mobile plattformer, og har skapt populære titler som Slotomania, House of Fun og Bingo Blitz, som konsekvent rangerer blant de beste innbringende spill på Apples App Store, Google Play og Facebook. Selskapets spill spilles daglig av mer enn 6 millioner mennesker i 190 land, på 12 språk og på mer enn 10 plattformer. Playtika har hovedkontor i Herzliya og har kontorer i USA, Canada, Argentina, Australia, Hviterussland, Japan, Romania og Ukraina.
Til tross for det kinesiske oppkjøpet vil selskapet fortsette under samme navn, med den samme israelske ledelsen og med hovedkontor i den israelske byen. “Denne transaksjonen er en bekreftelse på Playtikas unike kultur og den innovative ånden til våre ansatte som de siste seks årene stadig har utviklet, produsert og drevet noen av de mest overbevisende, fengslende og kreative sosiale spillene i verden,” sier Playtika co-grunnlegger og konsernsjef Robert Antokol til Israel Hayom.
“Vi er utrolig glade for de kommersielle mulighetene konsortiet vil gjøre tilgjengelig for oss, særlig i detns evne til å gi oss tilgang til store og raskt voksende fremvoksende markeder. Dette er en fantastisk milepæl for alle Playtikans, og vi virkelig verdsetter hvor unik denne muligheten er til  å fortsette å gjennomføre vår visjon med en så sterk partner,” legger han til.
“Playtika vekst har vært over all forventning. Det er grunn til å fremheve selskapets fremragende team, gode bedriftskultur, cutting-edge dataanalyse og dets unike evne til å forvandle seg. Vi ser frem til å se  Playtika fortsetter å skape noe nytt og fremragende,” sier Giants grunnlegger og styreformann Shi Yuzhu.