Grunnsteinen til et nytt museum dedikert til israelske innovasjoner ble lagt ved en offisiell seremoni forrige torsdag på Peres Fredssenter i Jaffa. Tidligere president Shimon Peres, president Reuven Rivlin, og statsminister Benjamin Netanyahu deltok i seremonien, skriver Israel Hayom. Senteret, som skal stå ferdig i 2018, vil presentere besøkende for Israels historie som en oppstart nasjon, i spissen innen vitenskap og teknologi. Utstillinger vil presentere banebrytende israelske oppfinnelser som har endret livet til millioner over hele verden, slik som dryppvanningsystemet, cherrytomater, Waze mobile navigasjonsprogrammet, ICQ - det første direktemeldings-dataprogrammet,  fostervannsprøve, USB flash-stasjon, stenten som revolusjonerte behandlingen av hjerte- og karsykdommer, og mye mer. Senteret vil også inneholde et digitalt bibliotek. Netanyahu bemerket under nedleggelsen av grunnsteinen at utdanning og fri økonomi spilte en nøkkelrolle i å etablere det nye museet. "Innovasjon stopper svært raskt i samfunn som ikke klarer å kombinere høyere utdanning og et klima som oppmuntrer næringsliv og fri konkurranse," sa han. Peres sa senterets visjon "er å skape den neste generasjonen av israelske gründere, som er nødvendig for å opprettholde Israels internasjonale posisjon som en teknologisk makt." For å virkelig fremme innovasjon må vi akselerere integrering av ultra-ortodokse og arabere i innovasjon og entreprenørskapsfæren,." sa den nåværende israelske presidenten  .Reuven Rivlin Den israelske innovasjonssenteret er forventet å trekke hundretusener av besøkende hvert år.

InnovasjonssenterGrunnsteinen til et nytt museum dedikert til israelske innovasjoner ble lagt ved en offisiell seremoni forrige torsdag på Peres Fredssenter i Jaffa. Tidligere president Shimon Peres, president Reuven Rivlin, og statsminister Benjamin Netanyahu deltok i seremonien, skriver Israel Hayom. Senteret, som skal stå ferdig i 2018, vil presentere besøkende for Israels historie som en oppstart nasjon, i spissen innen vitenskap og teknologi.

Utstillinger vil presentere banebrytende israelske oppfinnelser som har endret livet til millioner over hele verden, slik som dryppvanningsystemet, cherrytomater, Waze mobile navigasjonsprogrammet, ICQ – det første direktemeldings-dataprogrammet,  fostervannsprøve, USB flash-stasjon, stenten som revolusjonerte behandlingen av hjerte- og karsykdommer, og mye mer. Senteret vil også inneholde et digitalt bibliotek.

Netanyahu bemerket under nedleggelsen av grunnsteinen at utdanning og fri økonomi spilte en nøkkelrolle i å etablere det nye museet. “Innovasjon stopper svært raskt i samfunn som ikke klarer å kombinere høyere utdanning og et klima som oppmuntrer næringsliv og fri konkurranse,” sa han. Peres sa senterets visjon “er å skape den neste generasjonen av israelske gründere, som er nødvendig for å opprettholde Israels internasjonale posisjon som en teknologisk makt.”

For å virkelig fremme innovasjon må vi akselerere integrering av ultra-ortodokse og arabere i innovasjon og entreprenørskapsfæren,.” sa den nåværende israelske presidenten  .Reuven Rivlin Den israelske innovasjonssenteret er forventet å trekke hundretusener av besøkende hvert år.