Israel har fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for å bygge hus til sine innbyggere i landets hovedstad. Det bryr de israelske myndighetene seg lite om. Nå har statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman godkjent bygging av blant annet 600 nye boliger for araberne i bydelen Beit Safafa, skriver Israel Hayom. I henhold til vedtaket vil byggingen av 800 nye boenheter beregnet på jøder fotsette, 560 av disse i bydelen Maaleh Adumim og 240 av dem i andre jødiske nabolag i Jerusalem. Beslutningen innebærer også at det gis tillatelse til å bygge 600 nye boenheter beregnet for den arabiske befolknigsgruppen i nabolaget Beit Safafa. De vil ifølge Israel Hayom bli bygget på et åpent område kjent som Givat Hamatos (Airplane Hill), som hittil har vært brukt til å huse nye innvandrere fra Etiopia. Givat Hamatos, som ligger mellom de sørlige bydelene Har Homa og Gilo, kunne også ha blitt brukt til boliger beregnet for jødiske familier, men regjeringen har valgt å knytte dette området til den arabiske bydelen, skriver Israel Hayom. Enkelte israelske politikere har kritisert beslutningen om å bygge boliger for arabere mellom to jødiske bydeler. Statsminister Benjamin Netanyahu mener at kritikken er et "kynisk forsøk på å score politiske poeng." "Alle som er involvert i saken vet utmerket godt at byggingen i arabiske nabolag går fremover i henhold til en dom og kan ikke bli revurdert," sier statsministeren. Beslutningen om å bygge 600 nye boenheter for arabere får støtte fra Jerusalems ordfører Nir Barkat. "Vi i Jerusalem kommune vil ikke blokkere noen byggetillatelse og vil fortsette å godkjenne bygging i Jerusalem for både jøder og arabere, i henhold til rammeplanen," sier han til Israel Hayom. Bydelsordføreren i Maaleh Adumim, Benny Kashriel, ønsker også vedtaket fra Netanyahu og Lieberman velkommen. "Å bygge boliger for våre barn er et nødvendig humant og politisk skritt," sier han.

Jerusalem2Israel har fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for å bygge hus til sine innbyggere i landets hovedstad. Det bryr de israelske myndighetene seg lite om. Nå har statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman godkjent bygging av blant annet 600 nye boliger for araberne i bydelen Beit Safafa, skriver Israel Hayom.

I henhold til vedtaket vil byggingen av 800 nye boenheter beregnet på jøder fotsette, 560 av disse i bydelen Maaleh Adumim og 240 av dem i andre jødiske nabolag i Jerusalem. Beslutningen innebærer også at det gis tillatelse til å bygge 600 nye boenheter beregnet for den arabiske befolknigsgruppen i nabolaget Beit Safafa. De vil ifølge Israel Hayom bli bygget på et åpent område kjent som Givat Hamatos (Airplane Hill), som hittil har vært brukt til å huse nye innvandrere fra Etiopia. Givat Hamatos, som ligger mellom de sørlige bydelene Har Homa og Gilo, kunne også ha blitt brukt til boliger beregnet for jødiske familier, men regjeringen har valgt å knytte dette området til den arabiske bydelen, skriver Israel Hayom.

Enkelte israelske politikere har kritisert beslutningen om å bygge boliger for arabere mellom to jødiske bydeler. Statsminister Benjamin Netanyahu mener at kritikken er et “kynisk forsøk på å score politiske poeng.” “Alle som er involvert i saken vet utmerket godt at byggingen i arabiske nabolag går fremover i henhold til en dom og kan ikke bli revurdert,” sier statsministeren.

Beslutningen om å bygge 600 nye boenheter for arabere får støtte fra Jerusalems ordfører Nir Barkat. “Vi i Jerusalem kommune vil ikke blokkere noen byggetillatelse og vil fortsette å godkjenne bygging i Jerusalem for både jøder og arabere, i henhold til rammeplanen,” sier han til Israel Hayom.

Bydelsordføreren i Maaleh Adumim, Benny Kashriel, ønsker også vedtaket fra Netanyahu og Lieberman velkommen. “Å bygge boliger for våre barn er et nødvendig humant og politisk skritt,” sier han.