I går landet er fly med 200 franske jøder på Ben Gurion flyplass i Israel. De kom for å bli. De siste årene har det vært en stor innvandring av franske jøder til jødenes hjemland. De nyankomne israelerne ble møtt med et større festarrangement. "Det er en stor framtid for franske jøder i Israel. Hver og en av dere har gjort et stort skritt fremover for dine barns fremtid og for å bygge fremtiden for staten Israel," sa lederen for Jewish Agency Natan Sharansky. Natan Sharansky er selv innvandrer til Israel. Han kom fra det tidligere Sovjetunionen i 1986 etter å ha satt 9 år i kommunistisk fangenskap. I Israel var han en tid partileder før han ble leder for Jewish Agency, som sammen med det israelske innvandrings- og integreringsdepartementet og Keren Hayesod-UIA organiserte flyreisen for de 200 fransk-israelske innvandrerne. Det har vært en jevn strøm av franske jøder til Israel de siste årene, etter at terroren mot jødene i landet ble stadig mer følbar, sammen med økt trakassering og antisemitisme. Etter Paris-terroren mot en kosher-butikk i januar 2015 var bølgen av innvandrere fra Frankrike så merkbar at den kunne måles i prisene på boligmarkedet, som ble presset oppover, meldte den israelske næringslivsavisen Globes. Se reportasjen fra Israel National News

Innvandring_IsraelI går landet er fly med 200 franske jøder på Ben Gurion flyplass i Israel. De kom for å bli. De siste årene har det vært en stor innvandring av franske jøder til jødenes hjemland. De nyankomne israelerne ble møtt med et større festarrangement. “Det er en stor framtid for franske jøder i Israel. Hver og en av dere har gjort et stort skritt fremover for dine barns fremtid og for å bygge fremtiden for staten Israel,” sa lederen for Jewish Agency Natan Sharansky.

Natan Sharansky er selv innvandrer til Israel. Han kom fra det tidligere Sovjetunionen i 1986 etter å ha satt 9 år i kommunistisk fangenskap. I Israel var han en tid partileder før han ble leder for Jewish Agency, som sammen med det israelske innvandrings- og integreringsdepartementet og Keren Hayesod-UIA organiserte flyreisen for de 200 fransk-israelske innvandrerne.

Det har vært en jevn strøm av franske jøder til Israel de siste årene, etter at terroren mot jødene i landet ble stadig mer følbar, sammen med økt trakassering og antisemitisme. Etter Paris-terroren mot en kosher-butikk i januar 2015 var bølgen av innvandrere fra Frankrike så merkbar at den kunne måles i prisene på boligmarkedet, som ble presset oppover, meldte den israelske næringslivsavisen Globes.

Se reportasjen fra Israel National News