Det nystartede selskapet Deep Optics, med base i den israelske byen Petach Tikva, har de tre siste årene jobbet med å utvikle briller som automatisk justerer styrken, og det vil skje på brøkdelen av et sekund, skriver miff.no. Brillene, som har fått navnet Omnifocals, vil ha to optiske sensorer og et batteri innebygget i innfatningen, og vil bli tilgjengelig i mange forskjellige utforminger og farger. Sensorene på innsiden av innfatningen vil følge pupillenes bevegelser for å bestemme den eksakte distansen til objektet han eller hun ønsker å fokusere på. Deretter vil et elektrisk signal bli sendt til et gjennomsiktig lag av flytende krystaller i brilleglasset. Signalet får de flytende krystallene til å endre posisjon slik at lyset blir bøyd. Det gjør at brilleglassets fokus blir endret slik at brukeren kan se klart uansett hvor nært eller langt unna objektet måtte være, skriver nettsiden til Med Israel for Fred. "Brukeren trenger ikke å gjøre noe. Det er nok å bare se gjennom brillene akkurat som med helt vanlige briller", sier medoppfinner og direktør Yariv Haddad i et intervju med MIT Technology Review. Disse brillene vil bli spesielt nyttige for de som er over 40-50 år gammel og dermed ikke kan se skarpt på leseavstand. Med brillene fra Deep Optics vil det ikke være nødvendig å kjøpe lesebriller eller briller med progressive glass. Teknologien kan også bli brukt i såkalte VR-briller (kunstig virkelighet) for å redusere eller bli kvitt problemet med at brukerne blir “sjøsyke“. Yariv Haddad anslår at det vil ta inntil to år før Deep Optics har klar en prototype som kan tas i bruk og testes. Selskapet meldte i mars at de har mottatt rundt fire millioner amerikanske dollar i risikovillig kapital fra investorer, deriblant den franske brilleglassprodusenten Essilor, skriver miff.no. De grunnleggende komponentene for en prototype er klare, men det gjenstår mye arbeid med å justere glassene, analysere pupillenes posisjon korrekt og stabilt, og å tilpasse batteri og elektronikk slik at alt får plass i brilleinnfatningen. Se her, og her

briller3Det nystartede selskapet Deep Optics, med base i den israelske byen Petach Tikva, har de tre siste årene jobbet med å utvikle briller som automatisk justerer styrken, og det vil skje på brøkdelen av et sekund, skriver miff.no. Brillene, som har fått navnet Omnifocals, vil ha to optiske sensorer og et batteri innebygget i innfatningen, og vil bli tilgjengelig i mange forskjellige utforminger og farger.

Sensorene på innsiden av innfatningen vil følge pupillenes bevegelser for å bestemme den eksakte distansen til objektet han eller hun ønsker å fokusere på. Deretter vil et elektrisk signal bli sendt til et gjennomsiktig lag av flytende krystaller i brilleglasset. Signalet får de flytende krystallene til å endre posisjon slik at lyset blir bøyd. Det gjør at brilleglassets fokus blir endret slik at brukeren kan se klart uansett hvor nært eller langt unna objektet måtte være, skriver nettsiden til Med Israel for Fred.

“Brukeren trenger ikke å gjøre noe. Det er nok å bare se gjennom brillene akkurat som med helt vanlige briller”, sier medoppfinner og direktør Yariv Haddad i et intervju med MIT Technology Review.

Disse brillene vil bli spesielt nyttige for de som er over 40-50 år gammel og dermed ikke kan se skarpt på leseavstand. Med brillene fra Deep Optics vil det ikke være nødvendig å kjøpe lesebriller eller briller med progressive glass.

Teknologien kan også bli brukt i såkalte VR-briller (kunstig virkelighet) for å redusere eller bli kvitt problemet med at brukerne blir “sjøsyke“.

Yariv Haddad anslår at det vil ta inntil to år før Deep Optics har klar en prototype som kan tas i bruk og testes. Selskapet meldte i mars at de har mottatt rundt fire millioner amerikanske dollar i risikovillig kapital fra investorer, deriblant den franske brilleglassprodusenten Essilor, skriver miff.no.

De grunnleggende komponentene for en prototype er klare, men det gjenstår mye arbeid med å justere glassene, analysere pupillenes posisjon korrekt og stabilt, og å tilpasse batteri og elektronikk slik at alt får plass i brilleinnfatningen. Se her, og her