Den israelske middelhavsbyen Netanya åpner nå et vitenskaps- og romfartssenter på 1000 kvadratmeter. Det sørger en japansk giver for. Senteret har fått navnet Madarame Planetarium and Meditation Center fordi det i stor grad er finansiert av den nå 79 år gamle japanske forretningsmannen og filantropen Rikoho Madarame. I alt har senteret koste 3 milliarder dollar,skriver Israel Hayom. Den japanske forretningsmannen forteller til den israelske avisen at han i løpet av 1970-tallet møtte flere amerikansk-jødiske forretningsfolk, og for første gang hørte om Holocaust og lidelsene til det jødiske folket.Gjennom årene fikk han flere jødiske venner og møtte en attache ved den israelske ambassaden i Japan. Da han spurte om hvor det var fornuftig å investere i Israel, var svaret Netanya. "Jeg har en spesiell plass i mitt hjerte for jødene og staten Israel. Det er en følelser som jeg ikke kan forklare, selv til meg selv," sier han. På spørsmål om hvorfor han valgte å bygge et planetarium, bemerket han at lysten til å vite mer om universet deles av alle mennesker. "Uansett hvor du går vil du finne folk som ser på himmelen om natten. Og uansett hvor de befinner seg ser de det samme. Min filosofi er veldig enkel: Alle mennesker skal være like, fordi på slutten av dagen er vi er alle svært like" sier han. Madarame deltok på innvielsen sammen med den israelske vitenskapsministeren Ofir Akunis, ordfører Mirjam Feirberg-Ikar og den japanske ambassadøren i Israel, Koji Tomita.

Netanya_romfartDen israelske middelhavsbyen Netanya åpner nå et vitenskaps- og romfartssenter på 1000 kvadratmeter. Det sørger en japansk giver for. Senteret har fått navnet Madarame Planetarium and Meditation Center fordi det i stor grad er finansiert av den nå 79 år gamle japanske forretningsmannen og filantropen Rikoho Madarame. I alt har senteret koste 3 milliarder dollar,skriver Israel Hayom.

Den japanske forretningsmannen forteller til den israelske avisen at han i løpet av 1970-tallet møtte flere amerikansk-jødiske forretningsfolk, og for første gang hørte om Holocaust og lidelsene til det jødiske folket.Gjennom årene fikk han flere jødiske venner og møtte en attache ved den israelske ambassaden i Japan. Da han spurte om hvor det var fornuftig å investere i Israel, var svaret Netanya. “Jeg har en spesiell plass i mitt hjerte for jødene og staten Israel. Det er en følelser som jeg ikke kan forklare, selv til meg selv,” sier han.

På spørsmål om hvorfor han valgte å bygge et planetarium, bemerket han at lysten til å vite mer om universet deles av alle mennesker. “Uansett hvor du går vil du finne folk som ser på himmelen om natten. Og uansett hvor de befinner seg ser de det samme. Min filosofi er veldig enkel: Alle mennesker skal være like, fordi på slutten av dagen er vi er alle svært like” sier han.

Madarame deltok på innvielsen sammen med den israelske vitenskapsministeren Ofir Akunis, ordfører Mirjam Feirberg-Ikar og den japanske ambassadøren i Israel, Koji Tomita.