Nylig bestemte kommuneadministrasjonen i Herzliya å tilby innbyggerne gratis busstransport i noen av byens områder på sabbaten, skriver Miff.no med den israelske avisen Ha’aretz som kilde. Det er forbudt med offentlig transport som busser å kjøre på sabbaten. Men loven definerer offentlig transport som noe passasjerene må betale for. Det er årsaken til at busstransporten vil bli gratis i Herzliya, skriver Ha’aretz. Bussene vil kjøre langs enkelte store gater og skal hovedsakelig gi passasjerene transport til stranden, sykehuset, parken og til området med butikker, servering og underholdning. De vil ikke kjøre gjennom boligområder der det bor mange religiøse innbyggere. Hittil har kun byer med en stor andel ikke-jøder tilbudt en slik tjeneste på sabbaten og helligdager. "Kommuneadministrasjonen vil gjøre alle innbyggere i Herzliya – også de som ikke har bil – i stand til å dra til underholdningsområdet, stranden og steder for fritidsaktiviteter på en enkel og bekvem måte", sier ordfører Moshe Fadlon til den israelske avisen, og legger til at bussenes kjøreruter ble valgt etter grundig planlegging for å unngå å krenke noen.

Nylig bestemte kommuneadministrasjonen i Herzliya å tilby innbyggerne gratis busstransport i noen av byens områder på sabbaten, skriver Miff.no med den israelske avisen Ha’aretz som kilde. Det er forbudt med offentlig transport som busser å kjøre på sabbaten. Men loven definerer offentlig transport som noe passasjerene må betale for. Det er årsaken til at busstransporten vil bli gratis i Herzliya, skriver Ha’aretz.

Bussene vil kjøre langs enkelte store gater og skal hovedsakelig gi passasjerene transport til stranden, sykehuset, parken og til området med butikker, servering og underholdning. De vil ikke kjøre gjennom boligområder der det bor mange religiøse innbyggere. Hittil har kun byer med en stor andel ikke-jøder tilbudt en slik tjeneste på sabbaten og helligdager.

“Kommuneadministrasjonen vil gjøre alle innbyggere i Herzliya – også de som ikke har bil – i stand til å dra til underholdningsområdet, stranden og steder for fritidsaktiviteter på en enkel og bekvem måte”, sier ordfører Moshe Fadlon til den israelske avisen, og legger til at bussenes kjøreruter ble valgt etter grundig planlegging for å unngå å krenke noen.