Sodastream International ble ikke tvunget til å flytte sitt anlegg fra Vestbredden til Negev på grunn av press fra "boikott Israel"-bevegelsen, slik mange tror, og som eksempelvis den norske Nettavisen nylig skrev. Det slår selskapets administrerende direktør Daniel Birnbaum fast i et intervju med den israelske finansavisen Globes. Han representerer et vellykket israelsk selskap som boikott-bevegelsen elsker å hate, og som systematisk ble utsatt for hets og angrep fra den internasjonale boikott-bevegelsen så lenge selskapet sikret arbeidsplasser til palestinere på Vestbredden, før firmaet flyttet sin produksjon til Negev-ørkenen som et resultat av den israelske regjeringens stimuleringstiltak for å øke bedriftsetableringene i denne delen av landet. Birnbaum var en av de viktigste aktørene under et stort anti-boikottmøte som nylig ble arrangert av den israelske FN-ambassaden. Han sier imidlertid at han ikke ser på seg selv og sitt firma som et offer for boikott-bevegelsen. Snarere takker han boikott-bevegelsen for firmaets suksess. De skaffet Sodastream mye reklame for sine produkter. "I motsetning til hva folk tror ble Sodastream ikke tvunget til å forlate sin fabrikk i Mishor Adumim og flytte til Negev på grunn av boikottbevgelsens propaganda. Vi flyttet på grunn av sterk vekst. Det var en ren forretningsavgjørelse. Vi trenger ikke å gi boikott-bevegelsen en ufortjent seier," sier han til Globes. "Sodastream er et sjeldent symbol på sameksistens mellom israelere og palestinere. Ved vår Mishor Adumim fabrikk var det 500 palestinere som jobbet sammen 500 jøder og 200 arabiske israelere. I begynnelsen var forholdet anstrengt, men gradvis ble atmosfæren forbedret. Det var palestinere som ble forfremmet opp til ledelsen og det førte ikke til noen problemer. De palestinske ansatte var fornøyd," sier han.

Jerusalem2Sodastream International ble ikke tvunget til å flytte sitt anlegg fra Vestbredden til Negev på grunn av press fra “boikott Israel”-bevegelsen, slik mange tror, og som eksempelvis den norske Nettavisen nylig skrev. Det slår selskapets administrerende direktør Daniel Birnbaum fast i et intervju med den israelske finansavisen Globes.

Han representerer et vellykket israelsk selskap som boikott-bevegelsen elsker å hate, og som systematisk ble utsatt for hets og angrep fra den internasjonale boikott-bevegelsen så lenge selskapet sikret arbeidsplasser til palestinere på Vestbredden, før firmaet flyttet sin produksjon til Negev-ørkenen som et resultat av den israelske regjeringens stimuleringstiltak for å øke bedriftsetableringene i denne delen av landet.

Birnbaum var en av de viktigste aktørene under et stort anti-boikottmøte som nylig ble arrangert av den israelske FN-ambassaden. Han sier imidlertid at han ikke ser på seg selv og sitt firma som et offer for boikott-bevegelsen. Snarere takker han boikott-bevegelsen for firmaets suksess. De skaffet Sodastream mye reklame for sine produkter.

“I motsetning til hva folk tror ble Sodastream ikke tvunget til å forlate sin fabrikk i Mishor Adumim og flytte til Negev på grunn av boikottbevgelsens propaganda. Vi flyttet på grunn av sterk vekst. Det var en ren forretningsavgjørelse. Vi trenger ikke å gi boikott-bevegelsen en ufortjent seier,” sier han til Globes.

“Sodastream er et sjeldent symbol på sameksistens mellom israelere og palestinere. Ved vår Mishor Adumim fabrikk var det 500 palestinere som jobbet sammen 500 jøder og 200 arabiske israelere. I begynnelsen var forholdet anstrengt, men gradvis ble atmosfæren forbedret. Det var palestinere som ble forfremmet opp til ledelsen og det førte ikke til noen problemer. De palestinske ansatte var fornøyd,” sier han.