Israels Navy har kunngjort en vellykket test av et nytt sjøbundet antirakettforsvar, med kallenavnet "Havets Iron Dome." Systemet, kalt Tamir-Adir-systemet, kan fange opp kortdistanse ballistiske missiler mens det er plassert på et bevegelig skip og vil bli brukt for å beskytte strategiske eiendeler, som for eksempel oljerigger i Israels territorialfarvann. Ariel Shir, leder for kampsystemer i den israelske marinen, sier systemet bruker teknologi som er utviklet for det etterhvert så berømte antirakettsystemet Iron Dome, men justert for de operative behovene til et bevegelig fartøy. Shir sier at i løpet av tester som er utført for to uker siden har systemet skutt ned hver og en av en salve av kort rekkevidde ballistiske raketter avfyrt fra land, skriver Times of Israel.

Tamir_AdirIsraels Navy har kunngjort en vellykket test av et nytt sjøbundet antirakettforsvar, med kallenavnet “Havets Iron Dome.” Systemet, kalt Tamir-Adir-systemet, kan fange opp kortdistanse ballistiske missiler mens det er plassert på et bevegelig skip og vil bli brukt for å beskytte strategiske eiendeler, som for eksempel oljerigger i Israels territorialfarvann.

Ariel Shir, leder for kampsystemer i den israelske marinen, sier systemet bruker teknologi som er utviklet for det etterhvert så berømte antirakettsystemet Iron Dome, men justert for de operative behovene til et bevegelig fartøy. Shir sier at i løpet av tester som er utført for to uker siden har systemet skutt ned hver og en av en salve av kort rekkevidde ballistiske raketter avfyrt fra land, skriver Times of Israel.