En 13 år gammel israelsk jente har oppfunnet et system for å produsere oksygen i verdensrommet, skriver det israelske ungdomsmagasinet Ma'ariv L'Noar. Magasinet intervjuet Roni Oron, som nylig vant "Satellite Is Born" -prisen fra Israel Space Agency i en konkurranse for ungdom i alderen 12-15. Konkurransen fikk tenåringer til å bygge en modell for en satellitt som kan endre dagens forskning og menneskeheten, skriver Jewish Business News. Den unge jenten utviklet en prototype av en satellitt som heter "BioSat" for å "løse et problem for astronauter som prøver å bevise at livet på Mars er mulig." Hun sier at hennes satellitt er "bygget som en stor boble. På den ene siden er det er et speil, og den andre er gjennomsiktig, slik at sollys kan trenge inn. "I midten er det en kapsel, som vil bli fremstilt av et membran gjennom hvilken luft kan passere, men vann kan ikke. På innsiden vil det være vann og alger, og utenfor vil det være karbondioksid. Gjennom en prosess med fotosyntesen, vil satellitten produsere oksygen. Det vil være ekstra speil inne i satellitten som slipper sollyset inn til kapselen, men ikke ved direkte stråling, som ville skade algene", forklarer 13 år gamle Roni Oron. "Min far, en orthopedist, ble veldig glad da jeg begynte min forskning. Fra min mor lærte jeg visdommen i å se på livet kreativt", forklarer hun om sin suksess. Nå som hun har vunnet konkurransen, vil Oron reise til en NASA sommerleir i Florida senere i år, skrrver Jewish Business News. "Dette vil være en slags begynnelse for utviklingen av denne ideen, en slags leir der du møter mange astronauter og andre tenåringer. Vi kommer dit som æresgjester, arbeider der til svært sene timer med å utvikle satellitten, og så får vi se hvordan det går," sier hun.

RoniEn 13 år gammel israelsk jente har oppfunnet et system for å produsere oksygen i verdensrommet, skriver det israelske ungdomsmagasinet Ma’ariv L’Noar. Magasinet intervjuet Roni Oron, som nylig vant “Satellite Is Born” -prisen fra Israel Space Agency i en konkurranse for ungdom i alderen 12-15.

Konkurransen fikk tenåringer til å bygge en modell for en satellitt som kan endre dagens forskning og menneskeheten, skriver Jewish Business News.

Den unge jenten utviklet en prototype av en satellitt som heter “BioSat” for å “løse et problem for astronauter som prøver å bevise at livet på Mars er mulig.”

Hun sier at hennes satellitt er “bygget som en stor boble. På den ene siden er det er et speil, og den andre er gjennomsiktig, slik at sollys kan trenge inn. “I midten er det en kapsel, som vil bli fremstilt av et membran gjennom hvilken luft kan passere, men vann kan ikke. På innsiden vil det være vann og alger, og utenfor vil det være karbondioksid. Gjennom en prosess med fotosyntesen, vil satellitten produsere oksygen. Det vil være ekstra speil inne i satellitten som slipper sollyset inn til kapselen, men ikke ved direkte stråling, som ville skade algene”, forklarer 13 år gamle Roni Oron.

“Min far, en orthopedist, ble veldig glad da jeg begynte min forskning. Fra min mor lærte jeg visdommen i å se på livet kreativt”, forklarer hun om sin suksess.

Nå som hun har vunnet konkurransen, vil Oron reise til en NASA sommerleir i Florida senere i år, skrrver Jewish Business News.
“Dette vil være en slags begynnelse for utviklingen av denne ideen, en slags leir der du møter mange astronauter og andre tenåringer. Vi kommer dit som æresgjester, arbeider der til svært sene timer med å utvikle satellitten, og så får vi se hvordan det går,” sier hun.