I Nederland har den internasjonale "boikott Israel"-bevegelsen raidet butikker hvor israelske produkter er til salgs. Nå mener det nederlandske Frihetspartiet, som ledes av Geert Wilders, at den nederlandske regjeringen bør reagere mot det partiet mener er alvorlig antisemittisme. Wilders har i sin ungdom arbeidet i flere år i Israel, og regnes som en av Europas ivrigste Israelvenner. "Frankrike har allerede forbudt denne bevegelsen. Men i vårt land kan det fritt utføres slike antisemittiske handlinger", skriver en av Frihetspartiets medlemmer av den nederlandske nasjonalforsamlingen, Raymond de Roon, i en pressemelding. "Vi ønsker at regjeringen distanserer seg fra disse helt motbydelig handlinger," skriver han. Sammen med partilederen har han stilt spørsmål til den nederlandske utenriksministeren om han er enig i at butikkraidingen for å fjerne israelske varer er en indikasjon på antisemittisme og hvordan regjeringen vil stanse slike handlinger.

TomaterI Nederland har den internasjonale “boikott Israel”-bevegelsen raidet butikker hvor israelske produkter er til salgs. Nå mener det nederlandske Frihetspartiet, som ledes av Geert Wilders, at den nederlandske regjeringen bør reagere mot det partiet mener er alvorlig antisemittisme. Wilders har i sin ungdom arbeidet i flere år i Israel, og regnes som en av Europas ivrigste Israelvenner.

“Frankrike har allerede forbudt denne bevegelsen. Men i vårt land kan det fritt utføres slike antisemittiske handlinger”, skriver en av Frihetspartiets medlemmer av den nederlandske nasjonalforsamlingen, Raymond de Roon, i en pressemelding. “Vi ønsker at regjeringen distanserer seg fra disse helt motbydelig handlinger,” skriver han.

Sammen med partilederen har han stilt spørsmål til den nederlandske utenriksministeren om han er enig i at butikkraidingen for å fjerne israelske varer er en indikasjon på antisemittisme og hvordan regjeringen vil stanse slike handlinger.