"Det er en stor ære for meg å kunne ta denne jobben". Det sier Tor-Kristian Karlsen til TV2. Nylig ble han ansatt som sportsdirektør i den israelske storklubben Maccabi Haifa. Nordmannen har tidligere vært speider i flere europeiske storklubber, blant annet Bayer Leverkusen og Zenit St. Petersburg. I 2012 ble han ansatt som sportsdirektør i AS Monaco. Karlsen dro ned til Haifa tidligere denne uken for å besøke klubben og senere innlede mer konkrete samtaler om et samarbeid. Tirsdag ble Karlsen forelagt et kontraktstilbud fra klubben. Dette takket han ja til onsdag morgen. 40-åringen er nå på vei tilbake til Norge, før han etter planen flytter ned til middelhavsbyen i begynnelsen av juni, melder TV2 der Karlsen har jobbet som fotballekspert den siste tiden. "Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt gitt muligheten i Israels største klubb. Det er stor interesse rundt klubben, og dette er en stor utfordring som jeg virkelig gleder meg til. Israel blir det sjette landet jeg jobber i som ansatt, og jeg gleder meg til å lære mer om deres språk og kultur," sier Karlsen til TV 2. Maccabi Haifa spiller sine hjemmekamper på hypermoderne Sammy Ofer Stadium, som med en kapasitet på snaut 31 000 også huser hjemmekampene til det israelske landslaget, skriver TV2 på TV-selskapets nettside. Haifa regnes for å være blant Israels mest sekulære byer. Maccabi Haifa har spillere av ulik etnisitet og religiøs bakgrunn. "De har et fantastisk stadionanlegg som kan måle seg med de beste i Europa. Klubben er svært åpen og representerer alle folkeslag. Det er de stolte av, og dette er prinsipper jeg gjerne vil være assosisert med," sier nordmannen til TV2. I følge TV2 ble klubben i 2002 den første israelske klubben som kvalifiserte seg til gruppespillet i Champions League, hvor de den gangen ble trukket i gruppe med Manchester United, Bayer Leverkusen og Olympiacos. Også i 2009 tok klubben seg til gruppespillet i turneringen, der de møtte Bordeaux, Bayern München og Juventus. Når Maccabi Haifa nå ansetter en sportsdirektør for første gang i klubbens historie, er målet å finne veien tilbake til Champions League. Men etter fem år uten ligatittelen, er suksess på hjemmebane klubbens første mål. Klubben har et veldig godt akademi. Maccabi Haifa er faktisk blant klubbene i Europa som produserer flest spillere til hjemlig toppliga, skriver TV2.

Maccabi_Haifa“Det er en stor ære for meg å kunne ta denne jobben”. Det sier Tor-Kristian Karlsen til TV2. Nylig ble han ansatt som sportsdirektør i den israelske storklubben Maccabi Haifa. Nordmannen har tidligere vært speider i flere europeiske storklubber, blant annet Bayer Leverkusen og Zenit St. Petersburg. I 2012 ble han ansatt som sportsdirektør i AS Monaco.

Karlsen dro ned til Haifa tidligere denne uken for å besøke klubben og senere innlede mer konkrete samtaler om et samarbeid. Tirsdag ble Karlsen forelagt et kontraktstilbud fra klubben. Dette takket han ja til onsdag morgen. 40-åringen er nå på vei tilbake til Norge, før han etter planen flytter ned til middelhavsbyen i begynnelsen av juni, melder TV2 der Karlsen har jobbet som fotballekspert den siste tiden.

“Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt gitt muligheten i Israels største klubb. Det er stor interesse rundt klubben, og dette er en stor utfordring som jeg virkelig gleder meg til. Israel blir det sjette landet jeg jobber i som ansatt, og jeg gleder meg til å lære mer om deres språk og kultur,” sier Karlsen til TV 2.

Maccabi Haifa spiller sine hjemmekamper på hypermoderne Sammy Ofer Stadium, som med en kapasitet på snaut 31 000 også huser hjemmekampene til det israelske landslaget, skriver TV2 på TV-selskapets nettside. Haifa regnes for å være blant Israels mest sekulære byer. Maccabi Haifa har spillere av ulik etnisitet og religiøs bakgrunn.

“De har et fantastisk stadionanlegg som kan måle seg med de beste i Europa. Klubben er svært åpen og representerer alle folkeslag. Det er de stolte av, og dette er prinsipper jeg gjerne vil være assosisert med,” sier nordmannen til TV2.

I følge TV2 ble klubben i 2002 den første israelske klubben som kvalifiserte seg til gruppespillet i Champions League, hvor de den gangen ble trukket i gruppe med Manchester United, Bayer Leverkusen og Olympiacos. Også i 2009 tok klubben seg til gruppespillet i turneringen, der de møtte Bordeaux, Bayern München og Juventus.

Når Maccabi Haifa nå ansetter en sportsdirektør for første gang i klubbens historie, er målet å finne veien tilbake til Champions League. Men etter fem år uten ligatittelen, er suksess på hjemmebane klubbens første mål. Klubben har et veldig godt akademi. Maccabi Haifa er faktisk blant klubbene i Europa som produserer flest spillere til hjemlig toppliga, skriver TV2.