Sjøvann er blitt en stor ressurs for Israel, som er verdens fremste nasjon i avsaltning av sjøvann og bruker sjøvann til både drikkevann og i landbruket. Nå har en israelsk gründerbedrift funnet en annen fornuftig bruk av sjøvann, - til å produsere energi. Eco Wave Power har fullført byggingen og er inne i testfasen av firmaets første kommersielle bølgekraftverk i Gibraltar. Selv om vann dekker tre fjerdedeler av jordens overflate og den energien som kan bli samlet inn fra havene tilsvarer dobbelt så mye strøm som for tiden blir produsert, har verden ennå til god å utnytte kraften av bølger, ifølge World Energy Council. Eco Wave Powers nye annlgg forventes å produsere 15 prosent av Gibraltars elektrisitet i løpet av to år, forteller Eco Wave Powers grunnlegger, Inna Braverman, til nettmagasinet NoCamels. Slik fungerer det.

Eco_Wave_PowerSjøvann er blitt en stor ressurs for Israel, som er verdens fremste nasjon i avsaltning av sjøvann og bruker sjøvann til både drikkevann og i landbruket. Nå har en israelsk gründerbedrift funnet en annen fornuftig bruk av sjøvann, – til å produsere energi. Eco Wave Power har fullført byggingen og er inne i testfasen av firmaets første kommersielle bølgekraftverk i Gibraltar.

Selv om vann dekker tre fjerdedeler av jordens overflate og den energien som kan bli samlet inn fra havene tilsvarer dobbelt så mye strøm som for tiden blir produsert, har verden ennå til god å utnytte kraften av bølger, ifølge World Energy Council.

Eco Wave Powers nye annlgg forventes å produsere 15 prosent av Gibraltars elektrisitet i løpet av to år, forteller Eco Wave Powers grunnlegger, Inna Braverman, til nettmagasinet NoCamels. Slik fungerer det.