Europeiske etterretningstjenester mener at det er stor risiko for at Den islamske staten planlegger flere terrorangrep mot flyplasser i Storbritannia og ellers i Europa. Det får flyplassledelsen ved Heathrow flyplass i London til å rette blikket mot Israel. Tjenestemenn på Heathrow vil nå vurderer å ta i bruk nye "ring av stål"-sikkerhetstiltak som ligner de man har på på plass ved Ben-Gurion International Airport, skriver Israel Hayom. Flere lag med sikkerhet kan bli satt på plass som et resultat, inkludert "undercover politi" i avgangs- og ankomsthaller, sammen med strengere gransking av håndbagasjen og strengere sikkerhetsprotokoller for bagasjehåndterere, sanitært personell og vedlikeholdsmannskaper. Det vil bli krevd sikkerhetsklarering for disse personalgruppene. The Sunday Times skriver at britiske luftfarts- og antiterrorledere vil besøke Ben-Gurion i nær fremtid fordi den israelske flyplassen er ansett som en av de sikreste flyplassene i verden. Britene ønsker å lære hvordan de kan implementere Israels flerlags sikkerhetsmetode, som ifølge avisen består av minst 12 separate ringer av sikkerhet. Britiske tjenestemenn forteller at israelske sikkerhetseksperter har identifisert en rekke sikkerhetsmangler på flyplasser over hele Europa, og at israelske eksperter allerede arbeider med å hjelpe europeere til å styrke sikkerheten på flyplasser på kontinentet.

air_europaEuropeiske etterretningstjenester mener at det er stor risiko for at Den islamske staten planlegger flere terrorangrep mot flyplasser i Storbritannia og ellers i Europa. Det får flyplassledelsen ved Heathrow flyplass i London til å rette blikket mot Israel. Tjenestemenn på Heathrow vil nå vurderer å ta i bruk nye “ring av stål”-sikkerhetstiltak som ligner de man har på på plass ved Ben-Gurion International Airport, skriver Israel Hayom.

Flere lag med sikkerhet kan bli satt på plass som et resultat, inkludert “undercover politi” i avgangs- og ankomsthaller, sammen med strengere gransking av håndbagasjen og strengere sikkerhetsprotokoller for bagasjehåndterere, sanitært personell og vedlikeholdsmannskaper. Det vil bli krevd sikkerhetsklarering for disse personalgruppene.

The Sunday Times skriver at britiske luftfarts- og antiterrorledere vil besøke Ben-Gurion i nær fremtid fordi den israelske flyplassen er ansett som en av de sikreste flyplassene i verden. Britene ønsker å lære hvordan de kan implementere Israels flerlags sikkerhetsmetode, som ifølge avisen består av minst 12 separate ringer av sikkerhet.

Britiske tjenestemenn forteller at israelske sikkerhetseksperter har identifisert en rekke sikkerhetsmangler på flyplasser over hele Europa, og at israelske eksperter allerede arbeider med å hjelpe europeere til å styrke sikkerheten på flyplasser på kontinentet.