Forrige mandag tok den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, imot den østerrikske utenriksministeren, Sebastian Kurz, i Jerusalem. Ifølge en uttalelse fra statsministerens kontor signerte Netanyahu og Kurz en jobb- og ferievisumavtale og en intensjonsavtale om utdanning og kulturelle spørsmål. Jobb- og ferievisumavtalen gjør at unge østerrikere kan komme til Israel og arbeide for en maksimal periode på seks måneder og israelere opp til 30 år vil være i stand til å arbeide i Østerrike for den samme tidsperioden. "Hensikten er å kombinere arbeid og ferie, og dermed skape sysselsettingsbånd mellom våre to land," sier den østerrikske utenriksministeren til Israel Hayom. "Økonomiske bånd mellom oss er på en all-time high. Det er et levende gründermiljø i Israel. Dette er en god mulighet for oss til å opprettholde et nært økonomisk samarbeid. Vi er to små, men innovative land, og det er viktig at vi bruker våre gode relasjoner til å fungere sammen for å oppnå økonomisk vekst," legger han til. "Den viktigste delen av dette besøket er å forstå potensialet i unge entreprenører i Israel. Det gir et annet syn på landet enn hva du får når du ser Israel i nyhetene. Mesteparten av informasjonen er om sikkerhetssituasjonen. Under mitt besøk til Israel ble jeg kjent med gründere, og jeg var utrolig imponert," sier han.

Netanzahu_Sebastian_KurzForrige mandag tok den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, imot den østerrikske utenriksministeren, Sebastian Kurz, i Jerusalem. Ifølge en uttalelse fra statsministerens kontor signerte Netanyahu og Kurz en jobb- og ferievisumavtale og en intensjonsavtale om utdanning og kulturelle spørsmål.

Jobb- og ferievisumavtalen gjør at unge østerrikere kan komme til Israel og arbeide for en maksimal periode på seks måneder og israelere opp til 30 år vil være i stand til å arbeide i Østerrike for den samme tidsperioden. “Hensikten er å kombinere arbeid og ferie, og dermed skape sysselsettingsbånd mellom våre to land,” sier den østerrikske utenriksministeren til Israel Hayom.

“Økonomiske bånd mellom oss er på en all-time high. Det er et levende gründermiljø i Israel. Dette er en god mulighet for oss til å opprettholde et nært økonomisk samarbeid. Vi er to små, men innovative land, og det er viktig at vi bruker våre gode relasjoner til å fungere sammen for å oppnå økonomisk vekst,” legger han til.

“Den viktigste delen av dette besøket er å forstå potensialet i unge entreprenører i Israel. Det gir et annet syn på landet enn hva du får når du ser Israel i nyhetene. Mesteparten av informasjonen er om sikkerhetssituasjonen. Under mitt besøk til Israel ble jeg kjent med gründere, og jeg var utrolig imponert,” sier han.