NATO har oppgradert sine bånd med Israel og bringer Jerusalem enda tettere inn i sin sirkel i en tid med ustabilitet i hele Midtøsten, skriver Ynet News. Israel vil åpne kontor i NATOs Brussel-hovedkvarter som vil ledes av Israels ambassadør til EU David Walzer. Det er NATO som har invitert Israel til å åpne kontor i organisasjonens hovedkvarter. Statsminister Benjamin Netanyahu sier han ser på invitasjonen "som et viktig uttrykk for Israels omdømme i verden." «Disse landene i verden ønsker å samarbeide med oss ​​på grunn av - blant annet - vår bestemte kamp mot terrorisme, vår teknologiske know-how og våre etterretningstjenester," sier han. Israel har lenge hatt et godt samarbeid med NATO og vært medlem av NATOs middelhavsdialog siden desember 1994. Tyrkia har tidligere forhindret Israel i å få opprette kontor i NATO-hovedkvarteret, men har nå fjernet sitt veto. Efraim Inbar, direktør for Begin-Sadat senter for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet og en ekspert på Israel-Tyrkia relasjoner, mener Tyrkias aksept av en israelsk kontor i NATO-hovedkvarteret "er tilsynelatende en gest innenfor rammen av forhandlingene for å få slutt krisen mellom de to nasjonene." Israels tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, general Yaakov Amidror sier til Ynet News at alle kontakter med internasjonale organisasjoner er viktige for et lite land som Israel, både for å presentere israelske synspunkter og som en måte å lære fra hverandre på. "Et lite land som vårt, med reelle problemer og behov og også behovet for å presentere sin sak i offentlige fora, bør aktivt fremme alle kontakter med multinasjonale grupper, mest definitivt med en stor og viktig organisasjon som NATO," sier han.

NATONATO har oppgradert sine bånd med Israel og bringer Jerusalem enda tettere inn i sin sirkel i en tid med ustabilitet i hele Midtøsten, skriver Ynet News. Israel vil åpne kontor i NATOs Brussel-hovedkvarter som vil ledes av Israels ambassadør til EU David Walzer. Det er NATO som har invitert Israel til å åpne kontor i organisasjonens hovedkvarter.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han ser på invitasjonen “som et viktig uttrykk for Israels omdømme i verden.”

«Disse landene i verden ønsker å samarbeide med oss ​​på grunn av – blant annet – vår bestemte kamp mot terrorisme, vår teknologiske know-how og våre etterretningstjenester,” sier han.
Israel har lenge hatt et godt samarbeid med NATO og vært medlem av NATOs middelhavsdialog siden desember 1994.

Tyrkia har tidligere forhindret Israel i å få opprette kontor i NATO-hovedkvarteret, men har nå fjernet sitt veto. Efraim Inbar, direktør for Begin-Sadat senter for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet og en ekspert på Israel-Tyrkia relasjoner, mener Tyrkias aksept av en israelsk kontor i NATO-hovedkvarteret “er tilsynelatende en gest innenfor rammen av forhandlingene for å få slutt krisen mellom de to nasjonene.”

Israels tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, general Yaakov Amidror sier til Ynet News at alle kontakter med internasjonale organisasjoner er viktige for et lite land som Israel, både for å presentere israelske synspunkter og som en måte å lære fra hverandre på. “Et lite land som vårt, med reelle problemer og behov og også behovet for å presentere sin sak i offentlige fora, bør aktivt fremme alle kontakter med multinasjonale grupper, mest definitivt med en stor og viktig organisasjon som NATO,” sier han.