Et israelsk høyskole-team fra Binyamina, nær Haifa, kom på andreplass i den prestisjetunge FIRST Robotics-konkurransen i St. Louis, Missouri, holdt 27 til 30 april, skriver Israel Hayom. Den endelige kampen var et oppgjør mellom Orbit team av studenter fra Rothschild -Hashomron High School i Binyamina, og et amerikansk team. FIRST, som står for "for inspirasjon og anerkjennelse av vitenskap og teknologi", bringer sammen studenter fra hele verden til en sportslignende turnering. Mer enn 20.000 studenter i 4000 grupper fra 24 land har deltatt i en rekke utfordringer som endres hvert år. Hver gruppe har seks uker på å forberede seg til den store begivenheten ved å montere en robot som oppfyller kravene. Seks israelske lag deltok i konkurransen. To av dem - Binyamina team og BumbleB fra Kfar Yona - klart å avansert til sluttspillet.

Israelsk_teamEt israelsk høyskole-team fra Binyamina, nær Haifa, kom på andreplass i den prestisjetunge FIRST Robotics-konkurransen i St. Louis, Missouri, holdt 27 til 30 april, skriver Israel Hayom. Den endelige kampen var et oppgjør mellom Orbit team av studenter fra Rothschild -Hashomron High School i Binyamina, og et amerikansk team.

FIRST, som står for “for inspirasjon og anerkjennelse av vitenskap og teknologi”, bringer sammen studenter fra hele verden til en sportslignende turnering. Mer enn 20.000 studenter i 4000 grupper fra 24 land har deltatt i en rekke utfordringer som endres hvert år. Hver gruppe har seks uker på å forberede seg til den store begivenheten ved å montere en robot som oppfyller kravene.

Seks israelske lag deltok i konkurransen. To av dem – Binyamina team og BumbleB fra Kfar Yona – klart å avansert til sluttspillet.