Israel arbeider for å øke sin internasjonale status som et handelssenter for grove diamanter gjennom å arrangere den tredje internasjonale Rough Diamond Week som skal avholdes 22. til 26. mai, skriver Israel Diamond Exchange (IDE) i en pressemelding. Israel Diamond Exchange forventer at denne hendelsen vil tiltrekke seg et rekordstort antall internasjonale kjøpere samt hundrevis av israelske diamantprodusenter. Diamantuken vil inneholde anbud og auksjoner av store diamantprodukt, forteller arrangøren. Shai Schnitzer, et medlem av Israel Diamond Exchanges presidium og leder av International Rough Diamond Week, sier at han har vært opptatt av å utvide uken til et internasjonalt arrangement. "Israel er en stor aktør i grovdiamantindustrien med en omsetning på over 5 milliarder dollar i 2015. Arrangementet konsentrerer seg om å presentere store mengder og varianter av grove diamanter på ett sted, noe som gjør dette til en meget attraktiv mulighet for kjøpere fra Israel og utlandet," sier Schnitzer, som legger til at et program for nettverksbygging og sosiale arrangementer vil bli holdt i forbindelse med The International Rough Diamond Week. Israel Diamond Exchanges president Yoram Dvash sier at den israelske diamantindustrien er produksjonsbasert. "Vi har gjort en stor innsats i løpet av de siste årene for å tiltrekke store diamantprodusenter til Israel, for å øke og diversifisere den grove forsyningen her. Diamantukene har vært et viktig element i vår strategi. Etter suksessen med de to første arrangementene ønsker vi nå å utvide dette til et virkelig internasjonalt grovdiamantmarked", sier han.

diamant1-150x150Israel arbeider for å øke sin internasjonale status som et handelssenter for grove diamanter gjennom å arrangere den tredje internasjonale Rough Diamond Week som skal avholdes 22. til 26. mai, skriver Israel Diamond Exchange (IDE) i en pressemelding. Israel Diamond Exchange forventer at denne hendelsen vil tiltrekke seg et rekordstort antall internasjonale kjøpere samt hundrevis av israelske diamantprodusenter.

Diamantuken vil inneholde anbud og auksjoner av store diamantprodukt, forteller arrangøren. Shai Schnitzer, et medlem av Israel Diamond Exchanges presidium og leder av International Rough Diamond Week, sier at han har vært opptatt av å utvide uken til et internasjonalt arrangement.

“Israel er en stor aktør i grovdiamantindustrien med en omsetning på over 5 milliarder dollar i 2015. Arrangementet konsentrerer seg om å presentere store mengder og varianter av grove diamanter på ett sted, noe som gjør dette til en meget attraktiv mulighet for kjøpere fra Israel og utlandet,” sier Schnitzer, som legger til at et program for nettverksbygging og sosiale arrangementer vil bli holdt i forbindelse med The International Rough Diamond Week.

Israel Diamond Exchanges president Yoram Dvash sier at den israelske diamantindustrien er produksjonsbasert. “Vi har gjort en stor innsats i løpet av de siste årene for å tiltrekke store diamantprodusenter til Israel, for å øke og diversifisere den grove forsyningen her. Diamantukene har vært et viktig element i vår strategi. Etter suksessen med de to første arrangementene ønsker vi nå å utvide dette til et virkelig internasjonalt grovdiamantmarked”, sier han.