Det ryktes om at Bruce Springsteen har planlagt en ny konsert i Israel. Det har fått den internasjonale "Boikott Israel-kampanjen", BDS, til å legge press på Bruce Springsteen og hans E Street Band. Men boikott-bevegelsen får kraftig svar på tiltale, skriver Times of Israel. Og den kommer fra Springsteens gitarist, Sopranos- og Lilyhammer-skuespilleren Steven Van Zandt, bedre kjent som Litle Steven. På twitter kaller han boikott-tilhengerne for "politisk uvitende og utålelig idioter". Litle Steven har også tidligere markert seg med klare meninger. I 1985 stiftet han organisasjonen Artists United Against Apartheid sammen med plateprodusent Arthur Baker for å protestere mot apartheid i Sør-Afrika. Gruppen produserte anti-apartheid-sangen "Sun City" samme år. Så Steven skulle være godt kjent med begrepet "apartheid" og ha gode forutsetninger for å ta avstand fra påstanden om at Israel er en apartheid-stat. "Du og de andre Israel-boikotterne er politisk uvitende ytterst ubehagelige idioter. Israel er en av våre to venner i Midtøsten," skriver Steven Van Zandt som svar til en person som vil at bandet skal la være å spille i Israel. Han ber tilhengerne av Israel-boikott om å skaffe seg en utdannelse, og tar avstand fra enhver sammenlikning mellom Israel og det tidligere apartheidsystemet i Sør Afrika.

Steve_ Van_ZandDet ryktes om at Bruce Springsteen har planlagt en ny konsert i Israel. Det har fått den internasjonale “Boikott Israel-kampanjen”, BDS, til å legge press på Bruce Springsteen og hans E Street Band. Men boikott-bevegelsen får kraftig svar på tiltale, skriver Times of Israel. Og den kommer fra Springsteens gitarist, Sopranos- og Lilyhammer-skuespilleren Steven Van Zandt, bedre kjent som Litle Steven.

På twitter kaller han boikott-tilhengerne for “politisk uvitende og utålelig idioter”.

Litle Steven har også tidligere markert seg med klare meninger. I 1985 stiftet han organisasjonen Artists United Against Apartheid sammen med plateprodusent Arthur Baker for å protestere mot apartheid i Sør-Afrika. Gruppen produserte anti-apartheid-sangen “Sun City” samme år. Så Steven skulle være godt kjent med begrepet “apartheid” og ha gode forutsetninger for å ta avstand fra påstanden om at Israel er en apartheid-stat.

“Du og de andre Israel-boikotterne er politisk uvitende ytterst ubehagelige idioter. Israel er en av våre to venner i Midtøsten,” skriver Steven Van Zandt som svar til en person som vil at bandet skal la være å spille i Israel. Han ber tilhengerne av Israel-boikott om å skaffe seg en utdannelse, og tar avstand fra enhver sammenlikning mellom Israel og det tidligere apartheidsystemet i Sør Afrika.