Fitch Ratings bekreftet torsdag Israels A-rating og oppgraderte landets langsiktige utsikter fra "stabile" til "positive". Kredittvurderingsselskapet roste Israels arbeid for å redusere landets budsjettunderskudd og gjeld, skriver Israel Hayom. Israels finansminister Moshe Kahlon kaller vurderingen fra Fitch Ratings for en tillitserklæring til den israelske økonomien. Kahlon sier til den israelske avisen at han vil fortsette å opptre på en ansvarlig måte for å opprettholde økonomiens stabilitet, og samtidig arbeide for å senke levekostnadene og redusere sosiale og økonomiske forskjeller. I den siste rapporten fra kredittratingsbyrået fremkommer det at overskuddet på den israelske driftsbalansen er utvidet til 4,6% av BNP og Bank of Israels lager av utenlandske reserver har klatret til 90.6 milliarder dollar som er det høyeste beløpet noensinne. "Det har vært en forbedring over flere år for å redusere statsgjelden til BNP ratio," skriver byrået, som betegner underskuddet som lavt og viser til at Israel har en robust omsetningsvekst. Også Israels sentralbanksjef Jarnit Flug får ros i rapporten, spesielt for hennes beslutninger om styringsrenten og trinnene hun har tatt for å påvirke shekelens valutakurs. Fitch er det siste kredittratingbyrået som hever eller bekrefter Israels høye anseelse. Tidligere denne måneden bekreftet det USA-baserte Moodys Israels A1 stabile rating, og i februar bekreftet Standard & Poors Israels A + stabile kredittvurdering, skriver Israel Hayom.

Fitch_RatingsFitch Ratings bekreftet torsdag Israels A-rating og oppgraderte landets langsiktige utsikter fra “stabile” til “positive”. Kredittvurderingsselskapet roste Israels arbeid for å redusere landets budsjettunderskudd og gjeld, skriver Israel Hayom. Israels finansminister Moshe Kahlon kaller vurderingen fra Fitch Ratings for en tillitserklæring til den israelske økonomien.

Kahlon sier til den israelske avisen at han vil fortsette å opptre på en ansvarlig måte for å opprettholde økonomiens stabilitet, og samtidig arbeide for å senke levekostnadene og redusere sosiale og økonomiske forskjeller.

I den siste rapporten fra kredittratingsbyrået fremkommer det at overskuddet på den israelske driftsbalansen er utvidet til 4,6% av BNP og Bank of Israels lager av utenlandske reserver har klatret til 90.6 milliarder dollar som er det høyeste beløpet noensinne.

“Det har vært en forbedring over flere år for å redusere statsgjelden til BNP ratio,” skriver byrået, som betegner underskuddet som lavt og viser til at Israel har en robust omsetningsvekst.

Også Israels sentralbanksjef Jarnit Flug får ros i rapporten, spesielt for hennes beslutninger om styringsrenten og trinnene hun har tatt for å påvirke shekelens valutakurs.

Fitch er det siste kredittratingbyrået som hever eller bekrefter Israels høye anseelse. Tidligere denne måneden bekreftet det USA-baserte Moodys Israels A1 stabile rating, og i februar bekreftet Standard & Poors Israels A + stabile kredittvurdering, skriver Israel Hayom.