I 1953 fant den kjente israelske generalen og arkeologen Yigael Yadin en serie av gamle brev skrevet av Simon Bar-Kochba, den jødiske lederen av det siste store opprøret mot romerne i 132 etter Kristus, i Judea-ørkenen. Funnet var bemerkelsesverdig. Brevene, personlig underskrevet av opprørslederen, kan sees i Israel Museum i Jerusalem. Her en reportasje om de gamle brevene Og her kan du se et foredrag om Simon Bar-Kochba

Shimon_ Bar_ KochbaI 1953 fant den kjente israelske generalen og arkeologen Yigael Yadin en serie av gamle brev skrevet av Simon Bar-Kochba, den jødiske lederen av det siste store opprøret mot romerne i 132 etter Kristus, i Judea-ørkenen. Funnet var bemerkelsesverdig. Brevene, personlig underskrevet av opprørslederen, kan sees i Israel Museum i Jerusalem.

Her en reportasje om de gamle brevene

Og her kan du se et foredrag om Simon Bar-Kochba