En lukt av spraymaling overdøver lukten av fersk fisk og kjøtt når natten faller på travle Mahane Yehuda, et matmarked som er en av Jerusalems mest populære handlesteder, skriver Reuters i en reportasje gjengitt av Ynet News. Når butikkene stenger blir deres lukkede dører plutselig en kunstutstilling. Den 22 år gamle kunstneren Solomon Souza har brukt dører og skodder som kun kan sees når butikkene er lukket som lerret. I det siste året har Souza, hjulpet av sin venn, Berel Hahn, som kom opp med ideen, malt ca 140 skodder med graffiti-stil veggmalerier av tegn som har inspirert ham, alt fra bibelske helter til tidligere israelske statsministre, skriver det britiske telegrambyrået. Souzas verktøy for nattjobben er omtrent et dusin spraymalingsbokser og hans smart-telefon. Hans blikk veksler mellom telefonen, som viser bilde av Lucy Aharish, en populær arabisk-israelske nyhetsanker, og en tre meter høy versjon av henne som blir skapt med hjelp av spraymalingen, skriver Reuters. Mahane Yehuda-markedet er også et av Jerusalems mest populære utesteder, med barer åpne og musikk ekko gjennom gangveier til morgengry. Souza og venner som hjelper ham oppsøkte store eiere for å få tillatelse til å male sine skodder. Noen sa ja på betingelse av at eierne fikk bestemme motiver, som eksempelvis en berømt rabbiner eller et familiemedlem. Andre ga ham frie tøyler. Noen boder ned fra Aharish-portrettet valgte Souza å male Si Ali Sakkat, tidligere ordfører i Tunis, som bidro til å redde jøder under nazistenes Holocaust, skriver Reuters. Souza jobber gratis og sier at han ønsker å gi liv til markedet. Han håper å få inn andre artister til å fylle de resterende 200 eller så med skodder som enda gjenstår da Reuters prater med ham.

Mahane_Yehuda_markedetEn lukt av spraymaling overdøver lukten av fersk fisk og kjøtt når natten faller på travle Mahane Yehuda, et matmarked som er en av Jerusalems mest populære handlesteder, skriver Reuters i en reportasje gjengitt av Ynet News. Når butikkene stenger blir deres lukkede dører plutselig en kunstutstilling.

Den 22 år gamle kunstneren Solomon Souza har brukt dører og skodder som kun kan sees når butikkene er lukket som lerret.

I det siste året har Souza, hjulpet av sin venn, Berel Hahn, som kom opp med ideen, malt ca 140 skodder med graffiti-stil veggmalerier av tegn som har inspirert ham, alt fra bibelske helter til tidligere israelske statsministre, skriver det britiske telegrambyrået.

Souzas verktøy for nattjobben er omtrent et dusin spraymalingsbokser og hans smart-telefon. Hans blikk veksler mellom telefonen, som viser bilde av Lucy Aharish, en populær arabisk-israelske nyhetsanker, og en tre meter høy versjon av henne som blir skapt med hjelp av spraymalingen, skriver Reuters.

Mahane Yehuda-markedet er også et av Jerusalems mest populære utesteder, med barer åpne og musikk ekko gjennom gangveier til morgengry.

Souza og venner som hjelper ham oppsøkte store eiere for å få tillatelse til å male sine skodder. Noen sa ja på betingelse av at eierne fikk bestemme motiver, som eksempelvis en berømt rabbiner eller et familiemedlem. Andre ga ham frie tøyler.

Noen boder ned fra Aharish-portrettet valgte Souza å male Si Ali Sakkat, tidligere ordfører i Tunis, som bidro til å redde jøder under nazistenes Holocaust, skriver Reuters. Souza jobber gratis og sier at han ønsker å gi liv til markedet. Han håper å få inn andre artister til å fylle de resterende 200 eller så med skodder som enda gjenstår da Reuters prater med ham.