En 3400 år gammel figur ble nylig oppdaget av 7-åringen Ori Greenhut fra Tel Teomim i Beit Shean Valley, skriver Israel Hayom. Ori var ute på tur med venner sammen med faren til en av guttene. Mens de klatret i Tel Rehovs arkeologiske område løsnet Ori en stein. Da han så ned så han et bilde av en kvinne dekket i skitt. Ori børstet jorden av objektet og oppdaget en leirfigur formet som en kvinne. Oris mor, Moriya, sier at hun forklarte sønnen at "dette var en gammel gjenstand og at Israel Antiquities Authority tar seg av alle funn som dette av hensyn til allmennheten." Familien leverte figuren til Israel Antiquities Authority som sendte arkeologer til Shaked Elementary School ved Kibbutz Sde Eliyahu, hvor Ori er en elev. En representant for Israel Antiquities Authority overleverte den unge Indiana Jones en roset for sin gode borgerskap og fortalte barna hva de visste om statuetten, skriver Israel Hayom. Leirfiguren som Ori oppdaget viser en naken kvinne og ble laget ved å trykke bløt leire inn i en form. Amihai Mazar, professor i arkeologi ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem og leder for de arkeologiske utgravningene på Tel Rehov, sier at figuren var "typisk for den kanaaneiske kulturen i det 15 - 13. århundre f.Kr." "Noen forskere mener figuren avbildet her er av en ekte kvinne, og andre ser på henne som fruktbarhetsgudinnen Astarte, kjent fra kanaaneiske kilder og fra Bibelen". forteller han.

LeirfigurEn 3400 år gammel figur ble nylig oppdaget av 7-åringen Ori Greenhut fra Tel Teomim i Beit Shean Valley, skriver Israel Hayom. Ori var ute på tur med venner sammen med faren til en av guttene. Mens de klatret i Tel Rehovs arkeologiske område løsnet Ori en stein. Da han så ned så han et bilde av en kvinne dekket i skitt.

Ori børstet jorden av objektet og oppdaget en leirfigur formet som en kvinne. Oris mor, Moriya, sier at hun forklarte sønnen at “dette var en gammel gjenstand og at Israel Antiquities Authority tar seg av alle funn som dette av hensyn til allmennheten.”

Familien leverte figuren til Israel Antiquities Authority som sendte arkeologer til Shaked Elementary School ved Kibbutz Sde Eliyahu, hvor Ori er en elev. En representant for Israel Antiquities Authority overleverte den unge Indiana Jones en roset for sin gode borgerskap og fortalte barna hva de visste om statuetten, skriver Israel Hayom.

Leirfiguren som Ori oppdaget viser en naken kvinne og ble laget ved å trykke bløt leire inn i en form. Amihai Mazar, professor i arkeologi ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem og leder for de arkeologiske utgravningene på Tel Rehov, sier at figuren var “typisk for den kanaaneiske kulturen i det 15 – 13. århundre f.Kr.”

“Noen forskere mener figuren avbildet her er av en ekte kvinne, og andre ser på henne som fruktbarhetsgudinnen Astarte, kjent fra kanaaneiske kilder og fra Bibelen”. forteller han.